FOTO: Opití vodiči v Prešovskom kraji spôsobili nehody len pár hodín po začiatku nového roka


FOTO: Opití vodiči v Prešovskom kraji spôsobili nehody len pár hodín po začiatku nového roka
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

V pondelok 1. januára narazil 26-ročný vodič do prenosného dopravného značenia na diaľnici D1 Beharovce v smere na Prešov. Ako informuje na sociálnej sieti Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove, pri dychovej skúške boli u vodiča odhalené 2,13 promile alkoholu. 

Pri nehode nedošlo k zraneniam. Vodič bol obmedzený na osobnej slobode, umiestnený do cely policajného zaistenia a obvinený z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Ďalší nezodpovedný vodič spôsobil nehodu v Kežmarku. 


Na križovatke ulíc Michalská a Tehelňa napriek svetelnému signálu STOJ vošiel do križovatky a zrazil sa s iným autom. Následne narazil do ďalšieho auta, ktoré stálo na hranici križovatky. Výsledok dychovej skúšky u vodiča dosiahol 1,5 promile. 


„Lustráciou bolo zistené, že 48-ročný vodič má uložený zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel a to s platnosťou až do septembra 2024. Škoda na motorových vozidlách bola predbežne odhadnutá na sumu 7 500 eur,“ dodáva polícia.

Aj tento vodič bol obmedzený na osobnej slobode, umiestnený do cely policajného zaistenia, obvinený z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky a z trestného činu marenie výkonu úradného rozhodnutia.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu