FOTO: Novým prezidentom HaZZ je Adrián Mifkovič, vo funkcii vystriedal Pavla Mikulášeka


FOTO: Novým prezidentom HaZZ je Adrián Mifkovič, vo funkcii vystriedal Pavla Mikulášeka
Galéria: 3 fotky
Foto: Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky

Novým prezidentom Hasičského a záchranného zboru je Adrián Mifkovič, ktorý od 1. januára 2024 vystriedal Pavla Mikulášeka. Do funkcie ho vymenoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok, ktorý pri tejto príležitosti tiež poďakoval Pavlovi Mikulášekovi za jeho doterajšiu prácu v pozícii riaditeľa HaZZ. 

„Som presvedčený, že vedenie Hasičského a záchranného zboru povedie odborník, s ktorým zdieľame spoločné ciele,  v prvom rade bezpečnosť ľudí žijúcich na Slovensku, ochrana ich zdravia a majetku, ktorý vyvinie maximálne úsilie v snahe zlepšovania materiálno technického zabezpečenia, výcviku, vzdelávania, zásahov a vzájomnej spolupráce profesionálnych hasičov s dobrovoľnými hasičmi,“ vyjadril sa minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

Adrián Mifkovič do Hasičského a záchranného zboru nastúpil v roku 2004 ako hasič záchranár špecialista, mal na starosti viacero riadiacich pozícií. Od júna 2020 do konca roka 2023 zastával pozíciu vedúceho oddelenia operačného riadenia a IZS, Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Trnave.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu