V Prešove sa konal 38. ročník silvestrovského behu. Zúčastnilo sa viac ako 780 bežcov


Foto: V Prešove sa konal 38. ročník silvestrovského behu. Zúčastnilo sa viac ako 780 bežcov Foto: Mesto Prešov

V posledný deň roka 2023 sa v Prešove konal už 38. ročník silvestrovského behu. Zúčastnilo sa viac ako 780 bežcov, z toho 120 ho absolvovalo virtuálne. Podľa vyjadrenia primátora mesta Františka Oľhu je ambíciou prinášať kultúru a šport viac do centra a dať Prešovčanom dôvod prísť do mesta niečo zažiť.

„Komunitu bežcov vnímam ako ľudí, ktorí sa dokážu zomknúť pre dobrú vec. Teší ma, že v rámci silvestrovského dňa sa beží aj charitatívny beh s cieľom pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Tak, ako všetkým občanom mesta, aj bežcom želám veľa síl do nového roka,“ dodal primátor mesta na webovej stránke mesta.

Podujatie odštartovala stovka detských účastníkov, ktorí si nesúťažne zabehli v pešej zóne na Hlavnej ulici vo viacerých kategóriách. Oficiálnu časť podujatia otváralo 42 bežcov v kategórii Nordic walking, po ktorých nasledovali účastníci charitatívneho behu Charity run. Bežci tento rok pomohli pani Ľubomíre a jej ťažko zdravotne postihnutej dcére Katke. 

Hlavný beh, ktorý mal dĺžku 6,8 kilometra, prišlo zabehnúť takmer 400 bežcov rôznych vekových kategórií. Koncoročného behu sa už tradične zúčastnil aj František Bednár, ktorý zatiaľ nevynechal ani jeden prešovský silvestrovský beh. Tento rok štartoval so symbolickým číslom 38.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu