Do Prešovského kraja sa vracia zima: Teplé počasie vystriedajú poriadne mrazy


Foto: Do Prešovského kraja sa vracia zima: Teplé počasie vystriedajú poriadne mrazy Foto: Ilustračné - pixabay.com

Po Vianociach sa na území Prešovského kraja výrazne oteplilo, no podľa meteorológov zima ešte neskončila. V priebehu nadchádzajúceho víkendu nás okrem záveru sviatočného obdobia čaká aj záver teplého počasia. Traja králi majú priniesť výraznú zmenu. 

Dôvodom návratu zimného počasia má byť podľa portálu imeteo.sk mimoriadne studená hmota, ktorá už niekoľko dní prúdi nad Škandináviu a nad severné Rusko, kde sa kumuluje poriadne studený vzduch. Tuhé mrazy sužujú severnú Európu už niekoľko dní a kumuluje sa tu bazén studeného vzduchu, ktorý môže zatiecť nad kontinent Európy a podľa najnovších prognóz sa tak už čoskoro stane.

„Chladný vzduch by mal nad Európu začať prenikať na Troch kráľov a na naše územie začne prenikať masa studeného vzduchu už v noci zo soboty na nedeľu. Zaujímavé na celej situácii bude to, že vzduchová hmota, ktorá bude nad naše územie prúdiť bude veľmi ťažká, a tak sa začne ochladzovať povedzme od spodných vrstiev,“ uvádza Peter Minárik z portálu imeteo.sk.

Z tohto dôvodu ako prvé čaká ochladenie sever Slovenska, Záhorie a krajný západ. Počas nedele má byť na celom území sychravé počasie, na severe, severozápade a na krajnom západe začne postupne snežiť. V noci z nedele na pondelok sa postupne ochladí už na celom území a v pondelok sa na celom území očakáva celodenný mráz. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu