FOTO: Prešovská nemocnica dostala vianočné darčeky, ktoré zlepšia komfort novorodencov a detských pacientov


FOTO: Prešovská nemocnica dostala vianočné darčeky, ktoré zlepšia komfort novorodencov a detských pacientov
Galéria: 2 fotky
Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove

Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove dostala nové zvlhčovače vzduchu a televíznu obrazovku s mobilným stojanom. O dary sa postaralo občianske združenie Strážni anjeli Prešov, pričom na kúpe televízora spolupracovalo s Dobrovoľným hasičským zborom obce Brestov.  

Ako informovala nemocnica na oficiálnej internetovej stránke, päť ultrazvukových zvlhčovačov vzduchu s objemom päť litrov slúži novorodencom a ich matkám v Perinatologickom centre. 

„V zimnom období vzniká v interiéroch suchý vzduch, čo môže spôsobovať vysychanie slizníc v nose. Následkom toho sa na ne jednoduchšie prichytávajú vírusy a baktérie. Suchý vzduch výraznou mierou súvisí aj so zhoršenou kvalitou spánku najmä u najmenších detí,“ priblížila nemocnica s tým, že sa im zvlhčovače preto veľmi zídu.

Televízor s mobilným stojanom, vďaka ktorému možno prístroj presúvať podľa potreby, spríjemní chvíle v nemocnici detským pacientom. Televízor zakúpili dobrovoľní hasiči. 


„Pekná a pozitívna rozprávka vie zlepšiť náladu i myslenie nielen najmenších detí. Je pre nás dôležité, aby sa naši detskí pacienti cítili čo možno najlepšie, uľahčuje nám to prácu s nimi,“ uviedla primárka oddelenia pediatrie MUDr. Jana Čurillová. 






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu