Útulok na východnom Slovensku potrebuje vašu pomoc. Viac ako 250 psíkov v kotercoch zaplavila voda


Foto: Útulok na východnom Slovensku potrebuje vašu pomoc. Viac ako 250 psíkov v kotercoch zaplavila voda
Galéria: 9 fotiek
Foto: Facebook/OZ Pomoc psikom na vychodnom Slovensku

Vo štvrtok 4. januára informovalo občianske združenie Pomoc psíkom na východnom Slovensku o tom, že im voda zaplavuje priestory a psíkov potrebujú evakuovať zo zaplavených kotercov. V tom čase voda stúpla za noc približne o 15 centimetrov. Občianske združenie na sociálnej sieti žiada pomoc pri dočasnom umiestnení psíkov.

Situácia sa v nedeľu 7. januára zhoršila, voda zaplavila aj ďalšie koterce, no počas noci prišiel mráz a voda konečne prestala stúpať. Od štvrtka sa útulku snažilo pomôcť mnoho ľudí, či už umiestnením zvierat alebo finančne.

Občianske združenie momentálne nakupuje materiál na nové koterce, ktoré vedia postaviť mimo zaplaveného územia. Pripomínajú, že stále potrebujú pomoc s umiestnením veľkých psíkov, ktoré nie sú znášanlivé a nemôžu ísť k mačkám. Taktiež prosia o finančnú pomoc na koterce a prepravu psíkov do dočasiek.


„Zo srdca ďakujeme všetkým dobrým ľuďom, ktorí nám v ťažkej situácii pomohli a poslali finančnú pomoc. Dnes sme vyplatili dva objednané koterce. Prvý nám už priviezli a druhý príde v štvrtok,“ ďakuje združenie za pomoc, ktorá im doteraz prišla.

Ak viete psíkom akokoľvek pomôcť, kontaktuje občianske združenie Pomoc psíkom na východnom Slovensku na facebookovom profile alebo na oficiálnej internetovej stránke.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu