Pre silné mrazy dochádza k lomom koľajníc: ŽSR eviduje komplikácie v železničnej infraštruktúre


Foto: Pre silné mrazy dochádza k lomom koľajníc: ŽSR eviduje komplikácie v železničnej infraštruktúre Foto: Facebook/Železnice Slovenskej republiky

Železnice Slovenskej republiky zaznamenali komplikácie v železničnej infraštruktúre, ktoré súvisia s aktuálnym počasím. Ako uviedla hovorkyňa ŽSR Vladimíra Bahýlová, z dôvodu silných mrazov dochádza k lomom koľajníc. 

Za posledných 24 hodín došlo k lomom koľajníc v úsekoch Vydrník – Poprad-Tatry, Východná – Štrba, Markušovce – Spišské Vlachy, Radvaň – Vlkanová. V niektorých úsekoch bola pre silný nárazový vietor znižovaná rýchlosť vlakov. Ide o úseky Haniska pri Košiciach ŠRT – Výh. Hornád ŠRT, Slančík ŠRT – Trebišov ŠRT, Veľký Horeš – Slovenské Nové Mesto, Slivník – Trebišov či Nižná Myšľa – Krásna nad Hornádom.

Vladimíra Bahýlová dodáva, že v niektorých staniciach, napríklad v stanici Čadca, dochádza k primŕzaniu výhybiek, a tým k sťaženej situácii. Meteorológovia vydali výstrahy pred nízkymi teplotami vo viacerých častiach Slovenska, platia aj pre niektoré okresy Prešovského kraja. SHMÚ informoval o tom, že najviac sa ochladilo na stanici Červený Kláštor, kde klesla teplota na -24, 1 stupňov Celzia. Je to najnižšia nameraná teplota na Slovensku v prebiehajúcej zime.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu