V Snine chcel chuligán vyvolať konflikt. Keď obeť nereagovala, vytiahol zbraň a vyhrážal sa zabitím


Foto: V Snine chcel chuligán vyvolať konflikt. Keď obeť nereagovala, vytiahol zbraň a vyhrážal sa zabitím Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

V utorok 9. januára prišiel agresor na ulici Strojárskej v Snine k inému mužovi a snažil sa vyvolať konflikt. Strkal do neho, no oslovený muž chcel odísť preč. Agresora to nahnevalo, a tak z ruksaku vybral zbraň, mieril na muža a vyhrážal sa mu zabitím. Išlo o plastovú maketu zbrane.

„Konanie nahnevaného muža vyvolávalo strach, nakoľko v tejto situácii nebolo možné z pohľadu ohrozeného muža určiť či išlo o reálnu zbraň či len jej maketu. Policajná hliadka obmedzila na osobnej slobode vyhrážajúceho sa muža, skončil v cele policajného zaistenia,“ uvádza krajská prešovská hovorkyňa Jana Ligdayová.

Agresor bol povereným príslušníkom Obvodného oddelenia Policajného zboru v Snine obvinený z trestného činu nebezpečné vyhrážanie, ak sa mu vina preukáže, hrozí mu podľa zákona trest odňatia slobody na šesť mesiacov až na tri roky. Okolnosti prípadu polícia preveruje.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu