Fakultná nemocnica Prešov čelí exekúcii. Dolinková sľubuje, že zdravotná starostlivosť nebude ohrozená


Foto: Fakultná nemocnica Prešov čelí exekúcii. Dolinková sľubuje, že zdravotná starostlivosť nebude ohrozená Foto: Facebook/Fakultná nemocnica J.A Reimana Prešov

Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešoce čelí exekúčnemu konaniu. Hrozí, že jej siahnu na majetok a bankové účty. Ako informuje denník SME, dôvodom majú byť dlhy voči dodávateľom, zdravotným poisťovniam a Sociálnej poisťovni. 

Nemocnica situáciu rieši so zriaďovateľom, teda s ministerstvom zdravotníctva. Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková sa vyjadrila, že zadlženosť štátnych nemocníc je dlhodobým problémom, ktorý je pripravená riešiť. Situáciu bude riešiť na výjazdovom vlády v Prešove. 

„Chcem všetkých uistiť, že nedovolíme, aby bolo ohrozené poskytovanie zdravotnej starostlivosti ľudí v Prešovskom kraji. Uvedomujem si s plnou vážnosťou tento problém a mám riešenie, ktoré presadím,“ dodáva Zuzana Dolinková v príspevku na sociálnej sieti.

Ako ďalej uvádza denník SME, najbližšie rokovanie vlády bude v druhej polovici januára v Prešovskom samosprávnom kraji. Rokovanie sa zameria na efektívnosť podporných opatrení pri riešení následkov zemetrasenia, ku ktorému došlo v októbri minulého roka.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu