ANKETA: Prečo sa Prešovčania rozhodli ísť protestovať do ulíc?


Foto: ANKETA: Prečo sa Prešovčania rozhodli ísť protestovať do ulíc? Foto: Tomáš Kozel fotografia

Vo štvrtok 11. januára zaplnili ulice slovenských miest nespokojní obyvatelia. Na Hlavnej ulici v Prešove bola podľa prvotných informácií vyššia účasť ako na proteste, ktorý sa konal koncom roka 2023. Prečo sa Prešovčania rozhodli ísť do ulíc?

„Myslím si, že je potrebné chodiť na protesty, teší ma angažovanosť ľudí. Nesedia doma v teple a prídu. Bola som prekvapená, koľko Prešovčanov prišlo na minulý protest,“ uviedla protestujúca Prešovčanka. Účastníčka dúfa, že protesty rozhýbu aspoň verejnú diskusiu. „Chodím sem pre svoje svedomie. Aby som sa o päť rokov nepozrela späť a nenadávala si, že som mohla spraviť viac.“ 

Ako uviedol dôchodca, ktorý sa na podujatí taktiež zúčastnil, je veľmi rád, že sa niečo také v slovenských mestách koná, no podľa neho je potrebné organizovať protesty častejšie. „Nepáčia sa mi rozhodnutia vlády, preto som tu.“ Ďalší účastník sa vyjadril, že je spokojný s účasťou v Prešove, no podľa neho sa zatiaľ nič nezmení a malo by prísť ešte viac ľudí. 

„Účasť v Prešove sa mi zdá nízka. Dúfam, že na tom obyvateľom záleží, no na protesty by malo prísť viac ľudí. Neviem, či protesty pomôžu niečo zmeniť, no je potrebné sa vyjadriť. Od protestov nič neočakávam, no cítim potrebu sem prísť a ukázať, že nesúhlasím s tým, čo robia,“ vyjadril sa ďalší protestujúci Prešovčan.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu