Patrika z Lendaku napadol v Dubline írsky gang, v umelom spánku bol 17 dní. Jeho manželka teraz prosí o pomoc


Foto: Patrika z Lendaku napadol v Dubline írsky gang, v umelom spánku bol 17 dní. Jeho manželka teraz prosí o pomoc Foto: Facebook/Patrícia Hudáčeková

V decembri 2023 napadol 29-ročného Patrika s kamarátmi v centre Dublinu írsky gang. Pre policajtov má ísť o známu skupinu, všetci chlapi z gangu boli už v minulosti odsúdení. Celý príbeh s odstupom času opisuje na sociálnej sieti Patrikova manželka Patrícia. Ako uvádza, z kamerových záznamov je vidieť, že 45-ročný chlap udrel bezdôvodne nič netušiaceho Patrika len raz, no tak nešťastne, že jej manžel spadol na zadnú časť hlavy. K Patrikovi do pár minút prišla rýchla zdravotná služba, ktorá mu poskytla prvú pomoc.

„Patrik bol však v bezvedomí, v nemocnici sa prebral, ale potom opäť upadol do bezvedomia. Lekári zistili silné krvácanie do mozgu a taktiež opuch mozgu, kedy jeho ľavá zrenička nereagovala a bola úplne rozšírená. Pravá zrenička reagovala trochu. V tejto chvíli rozhodli lekári o urgentnom transporte do nemocnice, kde je ten najlepší tím neurochirurgov v Írsku,“ uvádza manželka Patrícia.

Pre silné krvácanie a opuch mu chýba časť lebky

Patrik prežil náročnú operáciu a momentálne bojuje o život už skoro šesť týždňov. Chýba mu časť lebky, lekári ju museli vyoperovať z dôvodu silného krvácania a opuchu. V umelom spánku bol približne 17 dní, v sobotu 6. januára sa prvýkrát prebral. 

„Po piatich týždňoch som videla jeho obe hnedé očká, videla som ho usmievať, ale aj plakať. Patrik je dôkazom zázrakov a ja urobím pre neho aj nemožné.  Patrik sa snaží hýbať ľavou stranou tela, práva strana ostáva nehybná. V súčasnosti Patrik dýcha už sám, tracheostómiu mal presne 21 dní,“ dodáva manželka Patrícia.

Patrícia prosí o pomoc

Po náročných týždňoch prosí Patrícia o pomoc v boji o Patrikov život a ich spoločnú budúcnosť. Patrik bude potrebovať neustále rehabilitácie, ktoré sú finančne náročné a peniaze, ktoré si šetrili na spoločný dom, nebudú stačiť. Po voperovaní implantátu, ktorý má Patrikovi nahradiť chýbajúcu časť lebky, ho čaká transport z Írska, ktorý je rovnako finančne veľmi náročný.


„Všetky tieto náklady sa pohybujú v neskutočných sumách (len transport sa pohybuje v sume 70 až 100-tisíc eur v závislosti od stavu pacienta – podľa prvých neoficiálnych informácii. Budeme sa snažiť rozhodnúť pre najlepšiu, najbezpečnejšiu a najvýhodnejšiu ponuku,“ dodáva Patrícia na sociálnej sieti.

Pre Patrika zriadila jeho manželka transparentný účet, na ktorý môžete prispieť ľubovoľnou sumou „Vopred ďakujem z celého srdca všetkým ľudom, ktorí nám pomôžu vybojovať si našu budúcnosť! Čaká nás neskutočne dlhá cesta s neistým koncom, ale nikdy neprestaneme bojovať!“

Číslo transparentného účtu:

SK54 0900 0000 0052 1197 0245
BIC SWIFT kód: GIBASKBX

Aktuálny stav transparentného účtu nájdete TU.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu