Foodblog Ochutnaj Prešov má na Instagrame už vyše 11,7-tisíc sledovateľov. Za profilom stojí Matúš, ktorý prešovské gastro podniky hodnotí už od roku 2019. Matúš sa narodil v Prešove, kde žije celý život a plánuje tam aj ostať. Ako sám uviedol, záleží mu na kvalite života v tomto meste a aj to bol jeden z dôvodov, prečo založil foodblog Ochutnaj Prešov. Prečítajte si zaujímavý rozhovor o gastro podnikoch a aj o tom, či si Prešovčania vedia vychutnávať dobré jedlo.
Ochutnaj Prešov je blog o jedle, kde môžu Prešovčania zistiť, kde sa dobre najesť. Ako vznikol tento nápad ?
Foodblog, ako taký som samozrejme nevymyslel ja. V zahraničí, ale aj v našich slovenských mestách to už bolo bežné. Sledoval som tieto profily na osobnom účte a už niekedy vtedy som sa pohrával s myšlienkou, že aj Prešov by mohol mať taký profil. Rád som všetko fotil mobilom, mám rád gastronómiu a povedal som si, že aj v Prešove sa vieme dobre najesť, či dať si kvalitnú kávu.
Takto sa snažím dať ľudom do podvedomia podniky a podporiť ich svojím profilom. Začiatky boli dosť vtipné. Nikomu som o tom nehovoril a keď som niečo nové pridal, tak kamoši to hneď posielali do spoločných chatov. Zopárkrát ma dokonca chodili hľadať po podnikoch. Zaujímavé, ako vie byť človek zvedavý.
Pamätáte si ešte prvý podnik, ktorý ste hodnotili?