Nadácia mesta Prešov v spolupráci s UNICEF rozdelí projektom v meste 40-tisíc eur. Podať žiadosť môžete do 16. februára


Foto: Nadácia mesta Prešov v spolupráci s UNICEF rozdelí projektom v meste 40-tisíc eur. Podať žiadosť môžete do 16. februára Foto: pixabay.com

Humanitárna organizácia UNICEF poskytne Nadácii mesta Prešov prostredníctvom grantového programu Spojme sa 40-tisíc eur. Ako informovalo mesto Prešov na oficiálnej internetovej stránke, sumu nadácia prerozdelí na projekty v Prešove. Do výzvy sa možno zapojiť podaním žiadosti najneskôr do piatka 16. februára 2024. 

Program je otvorený aj pre neformálne skupiny. Tie môžu na svoj projekt žiadať o príspevok až do výšky 3 000 eur. Pre formálne skupiny (subjekty), ako sú neziskové organizácie, združenia a podobne, je horná hranica príspevku na jeden projekt do výšky 10 000 eur,“ priblížilo mesto s tým, že projekt musí byť ukončený a kompletne vyúčtovaný do 31. augusta 2024.

Ako ďalej uviedlo mesto, hlavným cieľom programu je podpora súdržnosti a vzájomného pochopenia Prešovčanov. Prispieť k tomu majú komunitné aktivity rôzneho zamerania, ako napríklad športové podujatia, kultúrne stretnutia či sociálne činnosti.

„Cieľovou skupinou tejto výzvy sú hlavne deti, mládež a rodiny odídencov z Ukrajiny, ktorí v Prešove našli dočasné útočisko, no pre stále prebiehajúci vojnový konflikt sa pre nich naše mesto stalo domovom. Domov, to nie je len bývanie, sú to predovšetkým ľudia a okolie, v ktorom žijeme. Prostredníctvom tejto výzvy chceme pomôcť tomu, aby sa tu ľudia z ohrozených skupín cítili vítaní, aby sa cítili byť súčasťou komunity,“ doplnila Jarmila Vokálová, správkyňa Nadácie mesta Prešov.


Výsledky budú verejne dostupné do 1. marca 2024 na internetovej stránke mesta Prešov. Bližšie informácie nájdete na TU




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu