Takto aktuálne vyzerajú práce na stavenisku Futbal Tatran Arény v Prešove


Foto: Takto aktuálne vyzerajú práce na stavenisku Futbal Tatran Arény v Prešove
Galéria: 26 fotiek
Foto: Mesto Prešov

Spoločnosť Futbal Tatran Aréna na sociálnej sieti informovala o aktuálnej situácii výstavby futbalového štadióna. Stavba začala v júli 2023 a v roku 2025 má byť dejiskom Majstrovstiev Európy vo futbale do 21 rokov. Postup prác na stavenisku štadióna v posledných týždňoch vytvára predpoklad, že v najbližšom čase by verejnosť už mohla vidieť kontúry hrubej stavby Futbal Tatran Arény. 

Podľa uverejnených informácií sa pracuje na montáži oceľových konštrukcií tribún B, C, D, montáži železobetónových prefabrikátov konštrukcií na tribúne B, výkopoch pre základy objektov pod tribúnami B, C a D (základy vstavok), na debnení a armovaní pre monologické konštrukcie hlavnej budovy. 

„Generálny dodávateľ stavebných prác pracuje aj na stavebnom objekte č. 1, čo je hlavná tribúna. Betonujú sa monolitické konštrukcie hlavnej budovy na 2. nadzemnom podlaží práce a čoskoro začnú práce na 3. nadzemnom podlaží. Začali sa aj práce na realizácii objektu Parkovisko Čapajevova. V prvom mesiaci roka 2024 začnú tiež práce na poslednej etape výstavby oporného múru zo severnej strany,“ informuje Futbal Tatran Aréna na sociálnej sieti.

Konateľ FUTBAL TATRAN ARÉNA, s.r.o. so svojím tímom spracoval informatívnu správu o výstavbe futbalového štadióna v Prešove, ktorá bude súčasťou programu rokovania na najbližšom zasadnutí Zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja.

„21. decembra 2023 konateľ podpísal dodatok č. 1 k zmluve o poskytnutí finančného príspevku na realizáciu projektu s vedením Fondu na podporu športu. Jeho zmyslom je stanovenie nového termínu na čerpanie celej sumy poskytnutej dotácie. Pôvodný bol do konca roku 2023, nový je do 30. júna 2024,“ dodáva spoločnosť FUTBAL TATRAN ARÉNA, s.r.o. na sociálnej sieti.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu