Letisko v Poprade zaznamenalo v roku 2023 nárast cestujúcich. Do budúcnosti chce priniesť nové linky


Foto: Letisko v Poprade zaznamenalo v roku 2023 nárast cestujúcich. Do budúcnosti chce priniesť nové linky Foto: facebook/Poprad-Tatry International Airport

Letisko Poprad-Tatry za minulý rok zaznamenalo nárast oproti roku 2022 takmer v každom smere. V minulom roku vybavilo 72 428 cestujúcich, oproti roku 2022 ide o nárast o 22 percent. Príletov a odletov bolo celkovo 11 619, oproti predošlému roku evidujú nárast o 1 400 pohybov. Letisko prezradilo aj plány do budúcna.

„Očakávania pre tento rok priamo súvisia so snahou priniesť nové linky a taktiež obnoviť spojenia, ktoré boli ukončené pre pandémiu. Preto sa chceme spolu so strategickými partnermi v regióne zamerať na linky, ktoré podporia “incoming” turistov, no zároveň je naším cieľom ponuknúť väčšiu rozmanitosť destinácií aj pre ľudí z regiónu,“ uvádza letisko.

Pre letnú sezónu plánujú v spolupráci s cestovnými kanceláriami viac ako 100 chartrových letov, oproti minuloročnej sezóne ide takmer o dvojnásobok. „Na záver chceme poďakovať za prejavenú dôveru v roku 2023 a dúfame, že tento rok bude ešte priaznivejší,“ dodáva letisko na sociálnej sieti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu