Z dôvodu gangu mladistvých zvolal primátor mesta Poprad pracovné rokovanie


Foto: Z dôvodu gangu mladistvých zvolal primátor mesta Poprad pracovné rokovanie Foto: Facebook/Poprad - oficiálna stránka mesta

Počas predošlých dní v meste Poprad rezonuje téma ochrany detí a mládeže pred násilnými skutkami zo strany mladistvých tak vo forme šikany na školách, ako aj prostredníctvom vytvárania detských skupín násilnej povahy. Dôvodom je hlavne gang mladistvých, ktorý v uliciach mesta napadol 17-ročného mladíka a o pár dní neskôr 13-ročného chlapca. 

V oboch spomenutých prípadoch boli obvinení dokopy štyria mladíci vo veku 16 a 17 rokov. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Poprad mladíkov obvinil z prečinu výtržníctva. 

Primátor mesta Anton Danko zvolal na stredu 24. januára pracovné rokovanie, ktorého cieľom bolo riešiť tento problém komplexne. Zúčastnili sa na ňom poslanci MsZ so zástupcami štátnej a mestskej polície, riaditelia stredných škôl, gymnázií a stredných odborných učilíšť, riaditelia ZŠ s MŠ v pôsobnosti mesta, zástupca vedúceho odboru školstva Prešovského samosprávneho kraja, zástupcovia Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie a Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny – oddelenia sociálno-právnej ochrany detí a sociálnej kurately, ako aj rodičia dotknutých obetí násilných skutkov.


Šikana je vážnou témou a venujeme sa jej dlhodobo v súčinnosti s riaditeľmi škôl i Centrom pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie. Tejto oblasti sa intenzívne venujeme aj na pôde Únie miest Slovenska, ktorej som bol doposiaľ viceprezidentom, čoho výsledkom je naplánované rokovanie dňa 30.1.2024 za účasti štátnej tajomníčky Lucie Kurilovskej a zástupcu odboru kriminality PZ k pripravovaným projektom pre zabezpečenie bezpečnosti nielen na školách, ale aj v mestách a koordinácii postupu pri reforme v štátnej polícii,“ povedal popradský primátor.

Diskusia k tejto téme bola rozsiahla, no hlavne konštruktívna. Diskutujúci sa zhodli, že je nutné spojiť sily na všetkých frontoch pre dosiahnutie cieľa eliminovať takéto javy. Ako dodáva mesto na sociálnej sieti, nie je dôvod na šírenie strachu, no napriek tomu vyzýva občanov, aby neboli k dianiu okolo seba ľahostajní a čo len pri náznaku akéhokoľvek incidentu okamžite kontaktovali policajné tiesňové linky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu