FOTO: Veľkú Domašu čaká 7-miliónová investičná akcia, v pláne sú nové prístaviská aj promenáda


FOTO: Veľkú Domašu čaká 7-miliónová investičná akcia, v pláne sú nové prístaviská aj promenáda
Galéria: 8 fotiek
Foto: domasacity.sk

Prešovský samosprávny kraj plánuje vybudovať v okolí vodnej nádrže Veľká Domaša dvanásť typizovaných prístavísk, jedno domovské prístavisko a plávajúcu promenádu. Informoval o tom na oficiálnej internetovej stránke

Predpokladaný rozpočet investičnej akcie predstavuje sedem miliónov eur. Župa ho chce financovať zo zdrojov Európskeho fondu regionálneho rozvoja, ako aj zo štátnych a vlastných zdrojov. 

Každé typizované prístavisko bude pozostávať z hlavného móla pre výletne lode a ďalšieho móla pre rekreačné plavidlá. Umiestniť ich plánujú v lokalitách pláž Zelená lagúna, pláž Monika, pláž Solaris-Poľany, pláž Eva, pláž pred hotelom Zátoka, autokemp Krym, Kostolík Nová Kelča, pláž Nová Kelča, pláž Valkov, pláž Lila, autokemp Tíšava a kostolík Trepec.  

„Ďalšou stavbou v rámci projektu by malo byť samostatné domovské prístavisko, vybudované za účelom pristávania a vyväzovania výletnej lode do dĺžky 35 metrov. A taktiež na nástup a výstup pasažierov v rekreačnej oblasti Dobrá,“ uviedol Prešovský samosprávny kraj. 

Počíta sa tiež s výstavbou plávajúcej promenády. Zložená bude z troch hlavných častí, a to z plávajúceho premostenia zátoky Domaša Dobrá, plávajúceho prístaviska pre rekreačné plavidlá s odhadovaným počtom 120 trvalých parkovacích miest a samotnej promenády.


Projekt Typizovaných prístavísk, domovského prístavu a plávajúcej promenády pre vodnú nádrž Veľká Domaša prinesie väčšie možnosti mobility návštevníkov. Zatraktívni tiež využívanie rekreačných oblastí a turistických atrakcií v lokalite,“ doplnil Prešovský samosprávny kraj. 







Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu