Sociálni pracovníci v Humennom dali ľuďom bez domova jedlo a oblečenie, do Valentína chcú pre nich vyzbierať prikrývky


Foto: Sociálni pracovníci v Humennom dali ľuďom bez domova jedlo a oblečenie, do Valentína chcú pre nich vyzbierať prikrývky Foto: Mesto Humenné

Terénni sociálni pracovníci skontrolovali vo štvrtok 25. januára ľudí bez domova v Humennom. Poskytli im jedlo a oblečenie, v tomto zimnom období im však chýbajú najmä teplé prikrývky. Pracovníci preto dúfajú, že sa im ich do ďalšej akcie podarí vyzbierať dostatok. Informovalo o tom mesto Humenné na oficiálnej internetovej stránke

Sociálni pracovníci priniesli počas kontrolného dňa ľudom bez domova chlieb, bagety a teplú polievku, ktorú pre nich pripravili v spolupráci s komunitnými pracovníčkami. Pribalili im tiež oblečenie, ktoré darovali ľudia do komunitného centra.   

Zároveň im ponúkli pomoc pri vybavení ubytovania v Zariadení núdzového bývania alebo v miestnom útulku a opakovane navrhli aj možnosť osprchovať sa po nahlásení pracovníčke mestského úradu.


„Komunitné centrum i terénni sociálni pracovníci majú v pláne pokračovať v týchto aktivitách a naďalej pomáhať ľudom, ktorí to potrebujú. Najväčší dopyt je v tomto čase po dekách, perinách a iných teplých prikrývkach. Pracovníci dúfajú, že do ďalšej akcie, plánovanej na Valentína, sa podarí vyzbierať dostatočný počet tohto materiálu,“ uzavrelo mesto Humenné. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu