Plánovanému cyklochodníku Snina – Stakčín upravili trasu, dôvodom sú nevysporiadané majetkovo-právne vzťahy


Foto: Plánovanému cyklochodníku Snina – Stakčín upravili trasu, dôvodom sú nevysporiadané majetkovo-právne vzťahy Foto: ilustračné/pixabay.com

Plánový cyklochodník zo Sniny smerom na Stakčín povedie inou trasou, ako bola pôvodne zamýšľaná. Dohoda o zmene trasy vyplynula z pracovného stretnutia sninského primátora Petra Vološina, prednostu Mestského úradu v Snine Jána Dubjáka a riaditeľa Úradu Prešovského samosprávneho kraja Fabiána Novotného.

Ako informovalo mesto Snina na oficiálnej internetovej stránke, pôvodne by pripravovaný chodník viedol od Rybníckeho mosta v Snine smerom na Stakčín popri rieke Cirocha a rybníku Mlynisko po pravom brehu vodného toku. 

„Vzhľadom na množstvo nevysporiadaných majetkovo-právnych vzťahov s vlastníkmi pozemkov, cez ktoré by chodník viedol, mesto zvažovalo iné alternatívy a rieši túto situáciu novým návrhom,“ uviedlo mesto. 

Aby projekt napredoval, rozhodli sa pre vedenie trasy po druhej strane vodného toku. Vlastníkov pozemkov je na ľavej strane brehu menej, vďaka čomu by sa mohli urýchliť nevyhnutné procesy. Začiatok realizácie projektu sa odhaduje na jar 2025.    


„Cieľom je premeniť túto lokalitu v našom regióne na atraktívnejšiu pre návštevníkov a turistický ruch. Táto cyklotrasa je dôležitá nielen pre turistov, ale aj pre ľudí, ktorí dochádzajú za prácou a mohli by ju využiť na ekologickejšiu dopravu smerom Stakčín – Snina a opačne,“ doplnilo mesto. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu