Nemocnica Poprad obhajuje ministerku Dolinkovú: Pre predčasniatko nepredstavovala žiadne riziko


Foto: Nemocnica Poprad obhajuje ministerku Dolinkovú: Pre predčasniatko nepredstavovala žiadne riziko Foto: Facebook/Zuzana Dolinková, Facebook/Nemocnica Poprad

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uverejnila pred pár dňami na sociálnej sieti fotografiu, na ktorej drží predčasne narodené bábätko. Príspevok vymazala po tom, čo dostala kritiku aj od primárky oddelenia neonatologickej intenzívnej medicíny v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach. Na fotografii mala oblečené svoje šaty, na rukách šperky a nemala žiadne ochranné zdravotné pomôcky.


V nedeľu 28. januára sa k situácii vyjadrila aj Nemocnica Poprad, v ktorej fotografia vznikla. Podľa nemocnice ministerka zdravotníctva prešla pred kontaktom s predčasniatkom hygienickým filtrom a zároveň nejavila žiadne známky akútnej respiračnej infekcie.

„Podľa nášho názoru nepredstavoval kontakt s ňou pre novorodenca žiadne riziko. Pacient, ktorého navštívila, sa teší plnému zdraviu aj vďaka našej starostlivosti a personálu,“ dodáva Nemocnica Poprad v príspevku


Po vyjadrení schytala ďalšiu kritiku

Ministerka zdravotníctva uviedla, že by si nikdy nedovolila porušiť predpisy žiadneho pracoviska, a to v akomkoľvek zdravotníckom zariadení. „Bola som uistená, že všetko je v súlade s predpismi. Okrem toho, že som ministerka, som tiež žena a matka, ktorá by nikdy nedovolila, aby zdravie akéhokoľvek dieťatka bolo ohrozené,“ vyjadrila sa v nedeľu Zuzana Dolinková na sociálnej sieti.

Pod príspevkom ministerka schytala veľkú kritiku, ľudia neschvaľujú, že vybrala bábätko z inkubátora pre fotku a dokonca bez ochranných zdravotníckych pomôcok. Ďalej v komentároch píšu, že nerozumejú, prečo fotografiu stiahla, keď ako sama tvrdí, nič neporušila.

„Ako žena a matka by stačilo, aby ste si priznali chybu, prestali sa tváriť bohorovne a bezchybne. My ľudia chyby robíme a učíme sa z nich, vy politici asi nie. Predpisy nepredpisy, tá fotka bola nechutná a zneužívať takto predčasne narodené deti je cez čiaru. To vám odkazujem ako otec predčasne narodeného dieťaťa, ktorý narozdiel od vás vie, čo je to každý deň obliekať sa do tých tisíckrát vypratých ochranných odevov a striekať si ruky až do krvi dezinfekciou. Trocha pokory by vám nezaškodilo,“ uviedol používateľ pod príspevkom ministerky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu