Súťaže, divadlo aj besedy. Národný týždeň manželstva prinesie do Prešova kultúrne a duchovné podujatia


Foto: Súťaže, divadlo aj besedy. Národný týždeň manželstva prinesie do Prešova kultúrne a duchovné podujatia Foto: ilustračné/pixabay.com

Tanečný večer, divadelné predstavenie či rande pod hviezdami ponúkne nielen manželským párom Národný týždeň manželstva 2024. Podujatie bude trvať sedem dní od 12. februára do 18. februára. Ako informoval Prešovský samosprávny kraj na sociálnej sieti, tohtoročná téma je Vitamíny pre vzťah. 

„Národný týždeň manželstva propaguje manželstvo ako vzácnu hodnotu, ktorá obohacuje jednotlivcov aj celú spoločnosť. Prináša párom inšpiratívne podnety pre ich vzťah, pripravuje a ponúka zaujímavé aktivity na národnej aj lokálnej úrovni s cieľom podnietiť dvojice venovať svojmu vzťahu náležitú pozornosť,“ priblížil koordinátor Národného týždňa manželstva Vladimír Sochor.  

Ako ďalej prezradil, nosným motívom podujatia je myšlienka, že dobré manželstvo nie je samozrejmosť, ale vzťah, o ktorý sa potrebujeme starať. Organizátori preto pripravili pre účastníkov kultúrny aj duchovný program, zameraný na prehĺbenie manželského vzťahu. 

Rozhovory, rady aj povzbudenia 

Okrem sedemdňového podujatia môžu záujemcovia kedykoľvek navštíviť aj internetovú stránku Národného týždňa manželstva, na ktorej nájdu napríklad tiež zoznam psychológov zastrešených Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny podľa miesta ich pôsobenia. Pomoc na dosah tak majú manželia z ktorejkoľvek lokality Slovenska. 

„Na webe Národného týždňa manželstva sú umiestnené inšpirácie, podnety aj povzbudenia pre manželov počas celého roka. V záložke Pre manželstvo sú nielen rady a odporúčania odborníkov a laikov, ale aj rozhovory, príbehy z manželského života, inšpiratívne videá,“ doplnil Vladimír Sochor. 


Národný týždeň manželstva je súčasťou medzinárodného združenia The Marriage Week International. V každej členskej krajine vrátane Slovenska však funguje ako autonómny projekt. V Prešovskom kraji sa koná pod záštitou prešovského župana Milana Majerského a primátora Prešova Františka Oľhu. K tohtoročnému podujatiu nahrali manželia Veronika a Martin Husovskí pieseň Zázrak. 

Program Národného týždňa manželstva 2024 v Prešove: 

  • 13. 2. – Čaj o piatej u Rákociho – múzeum
  • 13. 2. – Tanečný večer – M Aréna
  • 14. 2. – Divadelné predstavenie – Divadlo Alexandra Duchnoviča
  • 14. 2. – 15. 2. – Rande pod hviezdami – HaPP
  • 14. 2. – 16. 2. –  Podujatia v knižnici – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava 
  • 15. 2. – Svätá omša s obnovou manželských sľubov – Konkatedrála svätého Mikuláša
  • 18. 2. – Servisná prehliadka manželstva – M Aréna  

Bližšie informácie o programe vrátane presných časov začiatku jednotlivých akcií nájdete TU.  


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu