SAD Poprad oznámil ďalšie nevypravené spoje: Ľudia sa sťažujú, nemajú sa ako dostať do práce


Foto: SAD Poprad oznámil ďalšie nevypravené spoje: Ľudia sa sťažujú, nemajú sa ako dostať do práce Foto: imhd.sk

Spoločnosť SAD Poprad 18. januára informovala o tom, že budú vynechané niektoré spoje prímestskej autobusovej dopravy. Dôvodom je podľa spoločnosti vysoká chorobnosť vodičov. Obmedzenie malo podľa prvotných informácií trvať do 23. januára, no oznámenia o nevypravených spojoch na internetovej stránke SAD Poprad stále pribúdajú. Vo štvrtok 1. februára nebude vypravených vyše 20 spojov.

Cestujúci sa nemajú ako dostať do práce

Výpadky obmedzujú cestujúcich, ktorí autobusovú dopravu pravidelne využívajú na prepravu do práce. „V piatok 19. januára nešli električky do Tatier, tak sme išli na autobus. Keďže ani ten nešiel, ako sme sa mali dostať do práce? Veľa ľudí sa do práce ani nedostalo, poprípade meškali. Je to katastrofa!“ uviedla na sociálnej sieti cestujúca Vierka.

Cestujúca Tatiana na obmedzenia taktiež reagovala, podľa jej slov sú obce, ktoré nemajú vlakovú dopravu a sú odkázané na autobusy. Pre tieto zmeny sa mnohí obyvatelia nevedia dostať do práce. „Najskôr zrušili veľa rentabilných spojov, potom dali spoje, ktoré vždy meškali a boli preplnené a nakoniec prestali chodiť úplne. Mňa tie vaše spoje dostali do situácie, kedy som bola nútená chodiť taxíkmi. Platiť 16 eur len za cestu do práce je smutné,“ dodáva Tatiana.


Ďalšia cestujúca uviedla, že v jeden deň jej deti čakali v zime na zastávke približne hodinu a pol, kým prišiel ďalší autobus. Podľa jej slov bolo v ozname, že nepôjde spoj o 13:45 hod., no nešiel ani ten o 13:40 hod.

Zoznam nevypravených spojov počas štvrtka 1. februára nájdete na tomto odkaze.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu