FOTO: Najväčší fanúšik Petry Vlhovej má v Giraltovciach obrovskú zbierku


FOTO: Najväčší fanúšik Petry Vlhovej má v Giraltovciach obrovskú zbierku
Galéria: 2 fotky
Foto: Martina Cigľárová a Mesto Liptovský Mikuláš

Hoci má Petra Vlhová mnohých priaznivcov, v Giraltovciach (okres Svidník) je 67-ročný dôchodca Juraj Molitoris určite tým najväčším. Môže sa pochváliť početnou zbierkou vecí s jej podobizňou. V povzbudzovaní ho neodradí ani jeden jej neúspech. Samotná lyžiarka Petra mu raz počas osláv v rodnom Liptovskom Mikuláši povedala, že Juraj patrí do top desiatky jej najvernejších fanúšikov.

„Mám z toho obrovskú radosť. Je to naše zlatíčko zlatíčkové, nielen tým, že má na konte viacero ocenení, ale je milá a ľudská,“ hovorí o nej Juraj, ktorý si počas jej lyžiarskych súťaží rozvešiava všetky fotky a transparenty Vlhovej po celom svojom balkóne a pred dom. Týmto fandením sa stal populárnym nielen v Giraltovciach, ale aj v okolí. S jej podobizňou má doma vystavené jej fotografie, tričká, podpisové karty i knihy.

Stále jej drží palce

Giraltovčan Juraj „Ďuro“ Molitoris Petrin pád v Jasnej nepovažuje za neúspech. Nie je z neho vôbec sklamaný, ale pociťuje smútok z toho, že má jeho idol zdravotné ťažkosti. Tak, ako väčšina Slovákov, jej vytrvalo fandí i naďalej, ba možno i viac, ako predtým. Juraja pozná nielen Petra a jej rodina, ale aj fanúšikovia a mestskí pracovníci v Liptovskom Mikuláši. „Petra, uzdrav sa!“ kričal bubnujúc po jej páde na námestí a povzbudzoval dav. Fandil jej tam už aj pri jej najväčších úspechoch. „Áno, je to tak, bol som pri Peťkiných najväčších úspechoch i pádoch, nič ma pri fandení neodradí,“ tvrdí vytrvalo.

Športovkyni dal špeciálne tituly

Okrem veľkých transparentov, tričiek s Petrinou podobizňou, ako aj darčekov, ktoré má doma vo svojej zbierke, je Juraj špecifický aj jej „titulovaním“. Vlhovej dal osobité tituly pred menom - SZZ, čo znamená naše slovenské zlatíčko zlatíčkové a za menom – LZZ, a teda liptovské zlatíčko zlatíčkové. Pre seniora z Giraltoviec je Petra Vlhová treťou dcérou. „Mám dve dcéry a ju mám tak rád, ako ich. Oni o tom vedia a nehnevajú sa pre to, ale tešia sa z toho. Preto ju mám na nástenke pri domácich rodinných fotografiách,“ ukazujúc svoju zbierku.



Petriným fanúšikom bola aj Conny

Petra „pobláznila“ nielen Juraja, ktorého nazvala Jurko, ale „zahľadel“ sa do nej aj jeho labrador. Donedávna je ešte fandili spolu, oddaný psík však pred dvoma rokmi skonal. „Aj keď Peti stále fandím, jej najväčšia fanynka bola Conny. Boli to infarktové stavy, čo sme prežívali počas TV prenosov s Conny, ktorá si ju obľúbila tak veľmi, ako ja. Keď som počas súťaží kričal a skandoval jej meno, hlasne reagovala na meno Peťa, brechala od radosti. Aj pre ňu bola proste hviezda, ďalších Petriných úspechov sa však žiaľ nedočká.“

V archíve má už takmer 40 správ

Aby Petre po páde v Jasnej poslal správu a adresoval podporné slová, čakal týždeň. Zbieral odvahu, kým sa na to odhodlal. „Najprv to bolo veľmi čerstvé, tak som nemohol napísať. My nie sme sklamaní, ale smutní z vážneho zranenia, pri sebe však máte veľa ľudí, ktorí Vám fandia, podporujú a povzbudzujú Vás,“ napísal Vlhovej. Jej mama mu odpísala, pričom takýchto ďakovných správ má vo svojom telefóne už okolo 37. Jeho najväčším snom je pozvať ju do mestečka, kde býva.

„Bol by som veľmi poctený, ak by raz poctila giraltovských fanúšikov svojou návštevou. Samozrejme, za určitých podmienok s vedením mesta, ak bude príležitosť, toto je môj nesplnený, ale verím, že nie nerealizovateľný sen, raz som to už Vlhovcom pri spoločnom stretnutí povedal a nepovedali, že neprídu,“ dodáva nádejne jej skalný fanúšik, ktorý si s jej rodinou a aj s mestským úradom v Liptovskom Mikuláši vymenil aj pár listov a darčekov.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu