V levočskej nemocnici využívajú inovatívny artroskopický systém, ktorý skracuje operačný čas o 40 percent


Foto: V levočskej nemocnici využívajú inovatívny artroskopický systém, ktorý skracuje operačný čas o 40 percent Foto: Nemocnica AGEL Levoča

Lekári v Nemocnici AGEL Levoča využívajú od decembra 2023 inovatívny artroskopický systém ZEOS Tricera. Výhodou systému je skrátenie operačného času o 40 percent. Informovala o tom nemocnica na oficiálnej internetovej stránke.

„Systém Tricera od spoločnosti Zimmerbiomet predstavuje výrazný pokrok v oblasti artroskopickej operatívy na celom svete. Medzi konkurentmi vo svete nemá alternatívu,“ uviedla nemocnica.

Ako ďalej doplnila, kratší operačný čas spočíva v spojení troch pracovných nástrojov do jedného. Systém tak nahrádza tri základné nástroje, ktoré operatér používa počas artroskopie. Ide o shaver na mäkké tkanivo, kostnú frézu a elektrokoagulácia. Nástroje sa tak nemusia opätovne zavádzať cez pracovné porty, vďaka čomu sa šetria okolité mäkké tkanivá a znižuje sa veľkosť krvácania. 


„Tým sa získava lepší a skorší prehľad v kĺbe. Použitie plazmového ‚noža‘ znižuje pracovnú teplotu v kĺbe o 24 percent, čo má veľký význam pre ochranu chrupaviek v kĺboch, a tak aj pre rekonvalescenciu pacienta. Samotný resektor dokáže 7,5-krát rýchlejšie absorbovať nežiadúce tkanivo v kĺbe,” priblížila nemocnica. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu