Mesto Sabinov sa verejne na sociálnej sieti háda s vlastným poslancom


Foto: Mesto Sabinov sa verejne na sociálnej sieti háda s vlastným poslancom Foto: Facebook/Mesto Sabinov, koláž – Prešovak.sk

Mesto Sabinov si na sociálnej sieti vymieňa názory s poslancom Marekom Hrabčákom. Mesto na oficiálnom profile uverejnilo vo štvrtok 1. februára príspevok, ktorý je venovaný spomenutému poslancovi. Ako dôvod riešenia problému na sociálnej sieti mesto uviedlo, že poslanec facebookovej stránke Sabinova zablokoval možnosť komentovať jeho príspevky, a preto musia na verejné obvinenia reagovať takto. 

Príspevok informuje o tom, že mu bol doručený list od právneho zástupcu Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti ako reakcia na verejnú diskusiu, ktorá sa konala 16. 01. 2024 v priestoroch MsKS v Sabinove. K príspevku poslanca ohľadom kauzy a jeho vyjadreniam pribudol komentár užívateľky Andrey G., ktorá okrem iného Mareka Hrabčáka obviňuje z toho, že mesto Sabinov neváha pripraviť o viac ako milión eur. Ku komentáru pridala aj odkaz na video.

„Myslím, že mi je už jasné, odkiaľ vietor fúka. Jediný videozáznam z rokovania MsZ zo dňa 14. 12. 2023 robila asistentka primátora mesta Sabinov, pričom videosekvencie z tohto záznamu sú aj v tomto kompromitujúcom videu. Ani by ma to neprekvapilo, ak by za týmito aktivitami stál priamo niekto z MsÚ, niekto, kto má eminentný záujem na predaji akcií VVS, a.s. a verejný záujem v tom iste nebude. Gramatické chyby a jednoduchosť viet tohto anonymného profilu je iba snaha “vytvoriť hmlu” a navodiť dojem, že to píše nejaký občan,“ reagoval na komentár používateľky poslanec.

Mesto nesúhlasí

Mesto sa od komentárov tejto užívateľky dištancuje v plnej miere a uvádza, že s nimi nemá nič spoločné. „Často sa vám stáva, že idete len po povrchu, nie do hĺbky, a takto robíte chyby a podsúvate neúplne a nepravdivé informácie, ako aj v tomto prípade,“ odkázalo mesto poslancovi.


Sabinov vo vyjadrení opravilo poslancovo vyjadrenie, že live prenos vykonávala referentka z oddelenia komunikácie a marketingu, ktorá zároveň zastáva funkciu hovorkyne mesta, a teda nejde o asistentku primátora mesta. „Túto funkciu vykonáva už od septembra roku 2023. Vy, ako hrdý poslanec MsZ, by ste mohli mať lepší prehľad o tom, kto zastupuje Sabinov na tejto pozícii.“

Mesto ďalej poslanca obviňuje, že na sociálnej sieti blokuje každého, kto má iným názor ako on. „Nikto nemá právo obviňovať kohokoľvek bez dôkazov. Opäť len dokazujete svoje nezodpovedné a manipulatívne správanie. Nech si pokojne každý vytvorí vlastný názor. Žijeme v slobodnej krajine, avšak v týchto záležitostiach je nevyhnutné zapojiť racionálne myslenie a vnímať viac fakty a nie emotívne zúfalé klamárske počiny,“ dodáva mesto na sociálnej sieti.

Obyvatelia kritizujú krok mesta

V komentároch pod príspevkom Sabinova niektorí obyvatelia nesúhlasia s rozhodnutím mesta riešiť spor na sociálnej sieti. „Prosím o transparentné vyjadrovanie, zastupujete všetkých obyvateľov mesta a nie iba vybrané skupiny. Ak to chcete zmeniť, tak neuvádzajte, že ide o oficiálny FB profil mesta,“ uvádza používateľka Mária a dodáva, že tieto zákulisné veci by mali riešiť osobne, mailom a nie takýmto odkazovaním.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu