Dominika hľadala na Facebooku parťáka na túru, nevedela, že si našla manžela


Foto: Dominika hľadala na Facebooku parťáka na túru, nevedela, že si našla manžela
Galéria: 14 fotiek
Foto: Archív Dominika B. – Cesta na Baranec, kde sa prvýkrát stretli, svadobná fotografia

Láska nás môže zasiahnuť v rôznych situáciách a dokáže prekvapiť aj vo chvíľach, keď to najmenej čakáme. Mnoho z nás má zaujímavé historky ohľadom toho, ako spoznali lásku svojho života a jeden takýto príbeh vlastní aj Dominika a Daniel. Ich životný príbeh začal úplne náhodne na turistickom výlete, odvtedy spoločne zdolali nielen hory, ale aj životné prekážky a dnes sú už traja. 

Dominika začala so svojou kamarátkou Julkou chodiť po horách a postupne spolu pridávali fotografie na sociálne siete. „Naši spoloční kamaráti nám písali, že sa k nám chcú pridať a aby sme ich nabudúce zavolali. Keďže záujemcovia rýchlo pribúdali a my sme ich zabúdali všetkých oslovovať, rozhodla som sa založiť na Facebooku súkromnú skupinu,“ uviedla Dominika. 

Do skupiny postupne pridala všetkých nadšencov hôr, ktorých bolo viac ako 50 a vždy, keď plánovali túru, Dominika oslovila aj záujemcov a zorganizovala výpravu. V lete 2020 sa kamarátky zapojili do turistickej výzvy Doby Tatry a rozhodli sa zdolať Západné Tatry, keďže to mali z Oravy, z ktorej pochádzajú, najbližšie. 

„Už sme mali všetky kopce zdolané, chýbal nám len Baranec. Keďže sme obidve pracovali v zdravotníctve a nemali sme vždy cez víkendy voľno, rozhodli sme sa Baranec zdolávať osobitne. V našej skupine som našla zopár záujemcov, ale nemali sme k dispozícii nikoho s autom,“ prezradila Dominika.

Dominika sa rozhodla napísať facebookovej skupiny Parťák na hory, s tým, že hľadám nejakých turistov, najlepšie z Oravy, so zmyslom pre humor a autom na zabezpečenie odvozu. Na ponuku jej odpísalo viacero ľudí, no nakoniec si vybrala muža, bez ktorého by tento príbeh nebol. Daniel na ponuku odpísal, pretože rád chodieval do Tatier, jeho kamaráti mali v tej dobe iný program a tento výlet mu zahral do karát.

Spoločné záujmy

„Cestou k vrcholu sme sa v rozhovore vzájomne spoznávali a zisťovali, koľko vecí máme spoločných. Daniel pracoval v zdravotníctve, tak ako aj ja, zaujímal sa o hory, camping, horolezectvo, športovú streľbu, hru na gitare, knihy. Celý rozhovor akoby som viedla sama so sebou, lebo všetko, čo Daniel povedal, platilo aj o mne. Najviac ma zasiahlo, keď spomenul, že je najmladší z rodiny, tak ako aj ja, a že má súrodencov bratov Martina a Maroša, presne v takom poradí, ako aj ja. Dokonca mi prišlo, že sa na seba aj podobáme,“ spomína Dominika.


Baranec spolu zdolali a keďže sa Danielovi páčila atmosféra v Dominikinej partii, rozhodol sa pridať aj na ďalšie túry. Zažili spolu mnoho výletov, adrenalínových atrakcií, zábavy a mnoho ďalšieho, kde sa mali príležitosť hlbšie spoznať. „Daniel mi postupne odhalil krásu svojej duše a verte mi, aj vy by ste sa zamilovali. Na našej prvej spoločnej dovolenke v Grécku ma požiadal o ruku.“

Čarovný Baranec prepojil ďalšie osudy

Keďže spomínaná kamarátka Julka nemala stále splnený výstup na Baranec, zohnala si vlastnú partiu, v ktorej sa zoznámila so svojím, vtedy ešte budúcim, manželom Marekom. Dominika im na svadbe bola za svedka a na hostine chytila svadobnú kyticu a závoj, Daniel zasa ženíchovo pierko. 

„Ako už býva tradíciou, do roka sme sa vzali a Julka bola svedok zase mne. V jeden rok sa nám obom narodili krásni, zdraví synovia a Julka s Marekom sú krstní rodičia nášho syna,“ spomína na záver Dominika. 

Zažili ste vy alebo váš príbuzný neobyčajný príbeh lásky? Kontaktuje nás na info@presovak.sk.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu