V Poprade sa konal Rescue Day 2024: Do Záchranárskej galérie cti boli uvedení ďalší traja hrdinovia


Foto: V Poprade sa konal Rescue Day 2024: Do Záchranárskej galérie cti boli uvedení ďalší traja hrdinovia Foto: Facebook/Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky

V piatok 2. februára sa v Poprade konal 13. ročník konferencie Rescue Day 2024. Toto podujatie zdôrazňuje neoceniteľnú prácu a obetavosť zdravotníckych záchranárov. Tento rok boli do Záchranárskej galérie cti uvedení ďalší traja hrdinovia – Arpád Esztergályos, Michal Sepeši a Peter Buco, za ich dlhoročný prínos a neúnavnú službu.

Na konferencii záchranárov integrovaného záchranného systému sa zúčastnil aj štátny tajomník ministerstva zdravotníctva Ladislav Slobodník, ktorý vyjadril vďaku a uznanie všetkým záchranárom, ktorí sú pripravení zasiahnuť v najťažších chvíľach.

„Tento rok opäť potvrdil, že naši záchranári sú skutočnými hrdinami dnešnej doby, ktorí neúnavne pracujú na záchrane životov. Je pre nás cťou oslavovať ich odhodlanie, obetavosť a celoživotné poslanie,“ dodáva ministerstvo zdravotníctva v príspevku na sociálnej sieti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu