VIDEO: Slovenské akvabely sa na majstrovstvách sveta v Katare umiestnili na 11. mieste


Foto: VIDEO: Slovenské akvabely sa na majstrovstvách sveta v Katare umiestnili na 11. mieste Foto: Facebook/Slovenská plavecká federácia - SPF

V utorok 6. februára sa v katarskej Dohe konalo finále Majstrovstiev sveta v plaveckých športoch v súťaži technických zostáv tímov. Slovenské akvabely sa na majstrovstvách umiestnili na 11. mieste s počtom bodov 201.542. Slovenská plavecká federácia (SPF) o tom informuje na sociálnej sieti.

Na majstrovstvách sa zúčastnili Slovenky v zostave Veronika Ásványiová, Michaela Bernáthová, Chiara Diky, Lea Krajčovičová, Hana Markušová, Viktória Reichová, Žofia Strapeková, Liza Zemanová (Johana Lajčáková, Mia Vilímová) pod vedením trénerky Moniky Thüringerovej.



„Som veľmi spokojná s výkonom dievčat vo finále. Zostavu zašli čistejšie oproti semifinálne, s nadšením, sebavedomím a so 100-percentnou koncentráciou. Je to pre ne obrovská skúsenosť byť vo finále, ktoré si užili a dokonca aj dokázali udržať 11 pozíciu. Som hrdá na celý tím, tento výsledok bude pre nás vysokou latkou do budúcich majstrovstiev sveta. Ďakujem a gratulujem celému realizačnému tímu a dievčatám, je to výsledok nás všetkých,“ hodnotila výkon dievčat hlavná trénerka reprezentácie a manažérka Monika Thüringerová.

„Dnes sme dosiahli vo finále výborné umiestnenie. Sme šťastné, že tvrdá práca stála za to. Dievčatá si dnes užili finále, predviedli lepší výkon ako v semifinále, a tak sme všetci spokojní s predvedeným výkonom a aj výsledkom. Je to najlepší výsledok v tímovej zostave z majstrovstiev sveta. Súťaž tímov je zároveň poslednou olympíjskou kvalifikáciou, kde o posledné olympíjske miestenky bojujú všetky najlepšie krajiny sveta,“ doplnila ju viceprezidentka SPF pre synchronizované plávanie Veronika Strapeková.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu