Viete, ako oslávite fašiangy? Takýto program pre vás pripravili okresné mestá Prešovského kraja


Foto: Viete, ako oslávite fašiangy? Takýto program pre vás pripravili okresné mestá Prešovského kraja Foto: Facebook/Mesto Prešov - Oficiálna stránka

Bujará zábava, fašiangové sprievody, bláznivé masky, zabíjačkové špeciality či smažené šišky. Aj takto by sa dali charakterizovať fašiangy. Mnohé okresné mestá Prešovského kraja si pre svojich obyvateľov pripravili podobnú zábavu. Ak ešte nemáte program na fašiangový víkend, ponúkame vám zopár možností.

Prešov

Kedy: 9. februára (piatok) od 16:00 hod. 

Kde: Hlavná ulica v Prešove

V Prešove si budete môcť fašiangovú veselicu vychutnať už v piatok. Tento rok sa predstaví deväť folklórnych súborov z Prešovského kraja, ktoré svojím tancom, spevom a vinšovaním prevedú návštevníkov historickým centrom Prešova. Sprievod zavŕši slávnostné pochovávanie basy a v závere podujatia bude nasledovať fašiangová veselica v podaní temperamentnej ľudovej hudby Čardáš. Nebude chýbať ani dobré jedlo a fašiangové pochutiny. Viac informácií o podujatí nájdete TU.

Bardejov

Kedy: 9. februára (piatok) od 11:00 hod.

Kde: Radničné námestie v Bardejove

V Bardejove sa uskutoční podujatie s názvom Vivodzeňe kačura. Návštevníci si na ňom pripomenú tradície fašiangového obdobia. Vystúpia folklórne skupiny a nebude chýbať ani tradičná zabíjačka. Viac informácií nájdete TU.

Levoča

Kedy: 9. februára od 17:00 hod.

Kde: Námestie Majstra Pavla 58, Levoča

Mesto Levoča pozýva všetky deti i dospelých na karneval do knižnice plný zábavy, hier a dobrôt. Témou karnevalu budú knižní hrdinovia. Ak ste niekedy chceli byť v koži vašich obľúbených knižných postáv, teraz na to máte jedinečnú príležitosť. Viac informácií nájdete TU.

Vranov nad Topľou

Kedy: 9. februára (piatok) od 16:30 hod.


Kde: CVČ vo Vranove nad Topľou

V CVČ vo Vranove nad Topľou sa bude v piatok konať Fašiangová diskotéka. Čakajú vás aj súťaže a hry a taktiež tombola a iné prekvapenia. Vstup na podujatie je v škraboške alebo v maske. Viac informácií nájdete TU

Sabinov

Kedy: 10. februára (sobota) od 11:00 hod.

Kde: Park na námestí

V parku na námestí sa v sobotu uskutoční Fašiangová maškaráda mestom. Tešiť sa môžete aj na DFS Sabiník, ĽH FS Sabinovčan, FS Sabinovčan - Vytrvalci, Speváčky FS Sabinovčan, Araňu z Jarovníc, Haas band a skupinu Ľemtak.  Ak vás premôže hlad, k dispozícii budete mať fašiangové špeciality, na predaj už od 11:00 hod. Viac informácií o podujatí nájdete TU.

Stropkov

Kedy: 10. februára (sobota) od 16:30 hod.

Kde: Zimný štadión v Stropkove

Na stropkovskom zimnom štadióne sa v sobotu uskutoční Karneval na ľade. Vstup je voľný pre všetky vekové kategórie a na ľadovú plochu bude možný iba v maskách. Pripravené sú vedomostné a korčuliarske súťaže, všetky masky dostanú sladkú odmenu a teplý čaj. Chýbať nebudú maskoti a ceny pre najkrajšie masky. Viac informácií nájdete TU.

Kežmarok

Kedy: 11. februára (nedeľa) od 14:00 hod.

Kde: Športová hala Vlada Jančeka

Mesto Kežmarok a CVČ Kežmarok pozývajú všetky deti aj rodičov zabaviť sa spolu s obľúbenými a známymi postavičkami Zajkom Kežmarkom a Mimoňom na mestský karneval. Okrem skvelej zábavy v maskách vás čaká športový animačný program, súťaže a tombola. Každá vstupenka je zároveň lístkom do tomboly. Viac informácií nájdete TU.

Viete ešte o inej akcii, ktorá sa bude konať na Fašiangy počas víkendu v okresných mestách Prešovského kraja? Napíšte nám na info@presovak.sk a budeme o nej informovať. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu