Vďaka dotácii malo v Raslaviciach pribudnúť nové športovisko. Vraj tam bolo, no už nie je


Foto: Vďaka dotácii malo v Raslaviciach pribudnúť nové športovisko. Vraj tam bolo, no už nie je Foto: Prešovský samosprávny kraj

V januári informoval Prešovský samosprávny kraj o tom, že v Raslaviciach v okrese Bardejov bolo vybudované multifunkčné ihrisko, ktoré vzniklo aj vďaka PSK, ktorý ho podporil účelovou dotáciou vo výške 50-tisíc eur s tým, že malo byť hotové do konca októbra 2023.

Výstavba sa podľa kraja realizovala v rámci projektu Rozvoj a podpora športu v obci Raslavice a cieľom bolo vytvoriť podmienky pre rozvoj športových klubov, detí, mládeže a športových talentov. „Projekt neopomenul osoby s obmedzenými pohybovými schopnosťami, keďže zahŕňal i vybudovanie parkovacích miest pre imobilných a chodník k novovytvorenému športovisku.“

Obec údajne využila finančné prostriedky na na zabezpečenie umelého trávnika pre vytvorenie samotného ihriska s umelým povrchom. „Športovisko s celoročnou prevádzkou, ktoré sa tu vybudovalo, má pritom presah na rozvoj celého mikroregiónu a na území Horného Šariša je raritou.“

Žiadne ihrisko tam nie je

Denník Korzár však upozorňuje na to, že v Raslaviciach žiadne ihrisko nie je vybudované a fotografie sú len fotomontáž, aby obec neprišla o dotáciu. Podľa obyvateľa Raslavíc nikto z kraja neprišiel skontrolovať, či je ihrisko naozaj vybudované. 


Okrem 50-tisícovej dotácie od Prešovského samosprávneho kraja dostala obec ďalšiu dotáciu od Fondu na podporu športu vo výške takmer 211-tisíc eur. Podľa zmluvy fondu s obcou malo byť športovisko hotové do konca roka 2023.

Aj vďaka fotografiám už boli obe dotácie obci vyplatené. Náklady na výstavbu ihriska majú byť takmer 422-tisíc eur, zvyšok má doplácať obec. Ako ďalej uvádza Korzár, súčasťou projektu schváleného ešte v roku 2021 sú aj bežecká dráha, petangové ihrisko či chodník k novému športovisku. 

Starosta Raslavíc Adrián Rychvalský popiera, že by fotografie hotového ihriska, ktoré obec ako dôkaz kvôli vyplateniu dotácií poslala župe i fondu, boli fotomontážou a podvodom. Ako uviedol starosta pre denník Korzár, umelú trávu na pripravenú plochu skutočne natiahli, no odlepovala sa, preto práce reklamovali, celý povrch odstránili a musia to urobiť všetko nanovo.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu