V Humennom vznikne nové kultúrne centrum. Poslanci PSK na neho odobrili 25-tisíc eur


Foto: V Humennom vznikne nové kultúrne centrum. Poslanci PSK na neho odobrili 25-tisíc eur
Galéria: 4 fotky
Foto: Prešovský samosprávny kraj

Poslanci Prešovského samosprávneho kraja odobrili pre mesto Humenné 25-tisíc eur na nové kultúrne centrum. Vybudované má byť z ekologických a recyklovaných materiálov. Humenné je Mesto kultúry pre rok 2024. 

Kultúrne centrum bude stáť pri Centre voľného času a Vihorlatskej knižnici a ponesie názov Kultúrna trojbodka. Slúžiť má na realizáciu kultúrnych podujatí a aj na vzdelávanie. V exteriéri na námestí mesta vznikne pódium, hľadisko, premietacia plocha, ale aj výstavný priestor či art laboratórium. Nebude tam chýbať ani oddychovo-komunitná zóna s tienením a umelecká kaviareň. 

„Nové centrum bude predstavovať stredobod Mesta kultúry 2024 s charakterom hlavného informačného pointu pre verejnosť o pripravovaných podujatiach. Zároveň prinesie unikátny priestor pre kreatívnu prezentáciu, kultúrne dialógy a stretnutia generácií, hodnôt či jedinečných ľudských príbehov. Prezentovať sa tu budú umelci a zároveň viesť neformálne vzdelávanie aj voľnočasové aktivity,“ dodáva prešovská župa na internetovej stránke.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu