Kupujúci naleteli na internetové inzeráty: V jednom prípade šlo o mobil, v druhom o VIP lístky


Foto: Kupujúci naleteli na internetové inzeráty: V jednom prípade šlo o mobil, v druhom o VIP lístky Foto: pexels.com

Kupujúci z Prešovského kraja našli na internete inzeráty, ktoré ich zaujali. V jednom prípade šlo o mobilný  telefón, v druhom o VIP lístky. V prípade s mobilným telefónom si muž z obce Ulič s priateľkou našli inzerát, ktorý ponúkal na predaj spomínaný mobil. 

Produkt sa im pozdával, a tak oslovili predávajúceho a dohodli si podmienky. Kupujúci muž mal na účet predávajúceho poslať 280 eur, čo aj urobil. Mobilný telefón však doposiaľ nebol doručený a s predávajúcim sa im už nepodarilo skontaktovať. 

„Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Snine na základe týchto skutočností začal v prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu podvodu,“ informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.


VIP lístky na svetový pohár v Jasnej

Muž z obce Čaklov si prostredníctvom internetového portálu zakúpil dva VIP lístky na Svetový pohár Jasná 2024, za ktoré zaplatil predávajúcemu 300 eur. Kupujúci peniaze zaslal na účet ešte v januári podľa dohody.

„Doposiaľ sa mu nik neozval, lístky mu neboli dodané a ani peniaze vrátené. Dávajme si pozor s kým komunikujeme a za akých podmienok svoje peniaze na cudzí účet zasielame,“ dodáva hovorkyňa Jana Ligdayová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu