FOTO: V národnom parku bol nájdený zastrelený medveď, usmrtil ho pytliak


FOTO: V národnom parku bol nájdený zastrelený medveď, usmrtil ho pytliak
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Karol Kaliský

V stredu 14. februára bol v národnom parku nájdený mŕtvy medveď. Karol Kaliský, ktorý mladého medvedieho samca našiel, na miesto hneď privolal políciu a aj pohotovosť TANAP-u. Privolaný zoológ s detektorom kovov a predseda poľovného združenia skonštatovali, že medveď bol zastrelený pytliakom. 

„Takto skončil život krásneho mladého medvedieho samca spod Západných Tatier. Ktovie, možno si strelec posmelený avizovanou zmenou Trestného zákona myslel, že aj ak ho odhalia, už snáď nebude musieť znášať dôsledky svojho zvráteného konania,“ vyjadril sa Karol na sociálnej sieti.

Podľa Karola možno prispelo k tomu, že potiahol spúšť, aj rozosievanie nenávisti a strachu, na ktorom si niektorí populistickí politici spravili úspešnú kampaň. Narážal na nedávnu predvolebnú kampaň, v ktorej bol jednou z hlavných tém práve medveď hnedý.


Ako uvádza Kaliský na sociálnej sieti, guľka bola mierená presne za lopatku a ostala vo vnútri tela. Na miesto bola privolaná aj enviropolícia. „Verím, že páchateľa podľa projektilu identifikujú a neminie ho spravodlivý trest,“ dodáva Karol v príspevku.

„V rámci vyšetrovania bolo predbežne zistené, že k usmrteniu medveďa hnedého došlo pravdepodobne strelnou zbraňou, pričom jednoznačný záver tejto domnienky by mala potvrdiť dnes vykonávaná pitva,“ uviedla polícia na sociálnej sieti.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu