Nový športový trend v Giraltovciach: Deti podľahli Fitness agility


Foto: Nový športový trend v Giraltovciach: Deti podľahli Fitness agility Foto: Spiders Gym, Spiders Club

Občianske združenie Spiders Gym prichádza s novinkou pre mladších žiakov. Aktivita s názvom Fitness agility vznikla ako odozva na zhoršený fyzický stav mládeže a predstavuje prostriedok rozvoja pohybového aparátu, obratnosti a zvýšenia odolnosti.

„Dá sa povedať, že je to nová disciplína. Je to určené pre deti a mládež od 7 až 14 rokov. V rámci nej môžu súťažiť prekážkové behy a jednoduché prvky,“ prezradil o novinke tréner Marek Pavúk, ktorý má fitnescentrum Spiders Club.

Účastníkov tréningov pripravia na súťaže. Podľa neho to nie je úplná novinka. „Myslím si, že to nie je nič nové, len dali disciplíne nový názov. Už ako deti sme v škole v rámci telesnej výchovy bežne robili podobné prvky, v ktorých dnes pokračujú.

Novinka je založená na overených prvkov

Aj fitnescentrá vo väčších mestách program spúšťajú. Rodičov poteší fakt, že ich dieťa vymení na chvíľu mobil a televízor za športovú aktivitu. V Giraltovciach sa začína trénovať začiatkom jari.


„V marci začíname oficiálne skupinové tréningy s deťmi v marci. Momentálne trénujem osobné tréningy s deťmi a dospelými. Súťaže a tréningy budú na celkový prehľad o rozvoj tela, ale aj mysle. Pôjde o pohybové hry, cvičenie či tanec…“ prezradil.

Giraltovčania môžu okrem posilňovne, ktoré navštevujú predovšetkým muži, no majú i tréningy zamerané pre ženy, môžu na pohybové aktivity využívať aj športovú halu či telocvične v školách. V minulosti boli vyhľadávané hlavne aerobic a zumba, v súčasnosti sa Giraltovčanky vrátili k jumpingu a cvikom zameraným na jogu a pilates so známymi cvičiteľkami.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu