V obci Čičava túlavé psy usmrtili tri pštrosy a dve kengury. Škody sa pohybujú v tisíckach eur


Foto: V obci Čičava túlavé psy usmrtili tri pštrosy a dve kengury. Škody sa pohybujú v tisíckach eur Foto: Ilustračné foto/pexels.com

Malá farma v obci Čičava neďaleko Vranova nad Topľou zažila krvilačný útok túlavých psov. Podľa informácií televízie JOJ usmrtili pštrosy a kengury. Majiteľ je zúfalý, vyrátal škodu v hodnote niekoľkých tisíc eur. Aj napriek tomu, že sa chovu zvierat venuje dlhodobo, podobný incident ešte nezažil.

„Na Obvodnom oddelení Policajného zboru vo Vranove nad Topľou oznámil muž z obce Čičava, že na jeho farme štyri túlavé psy usmrtili troch pštrosov a dve kengury,“ uviedla pre TV JOJ hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Pohľad po ohavnom útoku nenechal chladnú ani najsilnejšiu povahu. Niektoré zo zvierat boli doslova roztrhané. Podľa informácií policajnej hovorkyne bola vec oznámená na Obecný úrad Čičava ako podozrenie z priestupku. Starosta tvrdí, že na odchyt psov sa dáva ročne množstvo peňazí, za ktoré by mohla mať obec niečo iné.


Najväčším problémom sú psy z miestnej osady túlajúce sa po celej dedine. „Teraz kto mi tú škodu nahradí? Nech to urobí ten človek, čo povedal, že pes nemôže byť na reťazi,“ povedal majiteľ farmy Radoslav Kasarda.

„Ten pes, keď nemôže byť na reťazi a väčšina rómskych obydlí nie je oplotených, tak budú musieť mat koterce a budeme to kontrolovať,“ dodal starosta Čičavy Dušan Vilenik.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu