Mladý politik a obľúbený učiteľ prešovskej školy dostal za volantom infarkt. Jeho rodina potrebuje finančnú pomoc


Foto: Mladý politik a obľúbený učiteľ prešovskej školy dostal za volantom infarkt. Jeho rodina potrebuje finančnú pomoc Foto: Facebook/Národné osvetové centrum, Jakub Brehuv

V utorok 13. februára popoludní došlo na Pavlovičovom námestí v Prešove k dopravnej nehode. Do vodiča Michala narazilo auto, šofér druhého auta dostal infarkt. Za volantom sedel 31-ročný Benjamín, ktorého po nehode okamžite začali oživovať náhodné okoloidúce, no aj napriek ich snahe sa mu nepodarilo pomôcť. Vyhasol život mladého otca, obľúbeného učiteľa prešovskej školy a politika Benjamína Schlesingera zo Sabinova. 

Michal, ktorý bol súčasťou tejto tragickej udalosti, opísal, že počas toho, ako sa mladému mužovi snažili pomôcť, všimol si negatívne reakcie iných vodičov. „Ľudia, začnite za volantom myslieť a pozerajte okolo seba. Buďte ohľaduplní a snažte sa pomôcť,“ vyjadril sa po smutnej skúsenosti vodič Michal. 

So svojou manželkou mal jednu dcéru, čakali aj druhé dieťa. „Dnes nás opustil najlepší manžel, otec, syn… na svete Benjamín Schlesinger. Milujem ťa celým srdcom… počkaj tam na mňa….“ napísala Schlesingerova manželka na sociálnej sieti a neskôr doplnila, „miloval každého… jeho posledné slová pred smrťou.“

Škola umeleckého priemyslu v Prešove zorganizovala finančnú zbierku, ktorej výťažok bude odovzdaný Benjamínovej manželke. Schránka bola vo vestibule školy do pondelka 19. februára. Škola na sociálnej sieti uverejnila so súhlasom manželky aj jej číslo účtu. 


„Ako mnohí mladí ľudia, aj oni podcenili poistenie hypotéky, nemajú žiadne krytie, pomôžme Benjamínovej rodine získať čas,“ uviedla Škola umeleckého priemyslu Prešov v príspevku na sociálnej sieti. 

Ak by ste Benjamínovej rodine chceli finančne pomôcť, môžete tak spraviť na tomto čísle účtu:

SK62 0200 0000 0044 6844 8458

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu