Prešovčanov znepokojujú uzatvorené lávky na ulici Lesík delostrelcov, problém má vyriešiť rekonštrukcia


Foto: Prešovčanov znepokojujú uzatvorené lávky na ulici Lesík delostrelcov, problém má vyriešiť rekonštrukcia Foto: Facebook/Lukas Pavelka, Google Maps

Prešovčanov dlhodobo znepokojuje zatvorená lávka na ulici Lesík delostrelcov. Na problém upozornil Prešovčan Lukáš, pod jeho príspevkom sa rozbehla diskusia ďalších nahnevaných obyvateľov. Lávka sa nachádza aj na druhej strane, no tá je rovnako uzatvorená. Podľa nich ide o dlhodobú záležitosť a lávky sú mimo prevádzky už pár rokov.

„Videla som dvoch ľudí s bielou paličkou, ako prechádzali tento úsek po ceste. Vzhľadom na frekventovanú cestnú premávku sa nedalo zastaviť na mieste a pomôcť im. Je otázka času, kedy dôjde k tragédii. Obrovská hanba, že za tak dlhý čas sa nevie nájsť bezpečné riešenie pre chodcov!“ uviedla používateľka Ivana. 

Problém má vyriešiť rekonštrukcia

Podľa ďalších informácií má tento problém vyriešiť rekonštrukcia, ktorá má začať 16. marca. Tomas Burger v príspevku v skupine Dopravné návrhy PO uviedol, že pre rozsiahle stavebné práce čakajú Prešovčanov aj dopravné obchádzky. Práve spomínaný úsek Lesík delostrelcov – Východná, a pre autá aj časť Masarykovej, Grešovej a Vajanského, sa úplne uzavrie. „Dôvodom je vytúžená oprava mostu.“

Ako uviedol pre Prešovak.sk hovorca mesta Prešov Michal Hudák, ide o investičnú akciu Prešovského samosprávneho kraja, na ktorej mesto spolupracuje. PSK všetky dôležité informácie o projekte odprezentuje na pripravovanej tlačovej konferencii. Mesto na nej odprezentuje všetky obmedzenia a dopravné riešenia na dobu stavebných prác.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu