Sabinovský zimný štadión po rekonštrukcii slávnostne otvorí hokejový zápas medzi HK Sabinov a Sláviou Prešov


Foto: Sabinovský zimný štadión po rekonštrukcii slávnostne otvorí hokejový zápas medzi HK Sabinov a Sláviou Prešov Foto: Mesto Sabinov

Zrekonštruovaný zimný štadión v Sabinove slávnostne otvoria hokejovým zápasom medzi HK Sabinov a Sláviou Prešov. Podujatie sa uskutoční v utorok 27. februára o 13:00 hod. Informovalo o tom mesto Sabinov na oficiálnej internetovej stránke.

Zimný štadión prešiel obnovou za viac ako 900-tisíc eur, pričom vyše 560-tisíc eur bolo dotovaných z Fondu na podporu športu. Projekt zahŕňal kompletnú rekonštrukciu a modernizáciu strojovne zimného štadióna a výstavbu novej betónovej chladiacej dosky pod ľadovou plochou.

„Nová technológia bude efektívne chladiť ľadovú plochu a zároveň minimalizovať spotrebu energií. Využíva sa aj odpadové teplo zo strojného zariadenia na predohrev teplej úžitkovej vody, ohrev snežnej jamy a temperovanie podložia ľadovej plochy. Z environmentálneho a bezpečnostného hľadiska došlo k výraznému zníženiu náplne chladiva – čpavku z pôvodných 6 ton na súčasných iba 1,5 tona,“ uviedlo mesto.

Zároveň boli nainštalované nové elektrické a kontrolné systémy, ktoré umožňujú aj vzdialené riadenie a monitorovanie nového chladiaceho systému. Budova bola odovzdaná mestu do opätovného užívania v stredu 14. februára. Pre verejnosť ho otvorili v piatok 16. februára. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu