K odchodu Boschu sa vyjadril aj primátor Prešova František Oľha: Ukončenie výroby nás zaskočilo


Foto: K odchodu Boschu sa vyjadril aj primátor Prešova František Oľha: Ukončenie výroby nás zaskočilo Foto: bosch.sk

Nemecká spoločnosť Bosch v pondelok 26. februára oznámila, že odchádza z priemyselného parku v Petrovanoch a bude prepúšťať. K odchodu sa na sociálnej sieti vyjadril aj primátor mesta Prešov František Oľha. 

„Správa o stiahnutí výroby spoločnosti Bosch z Prešova nás mrzí. Aj keď sme si boli vedomí avizovaného zastavenia investície, kompletné ukončenie výroby už od nasledujúceho mesiaca nás zaskočilo. Strata vyše 200 pracovných miest je vážnou ranou pre lokálny trh práce,“ uviedol primátor. 

Podľa vyjadrenia sa aj mesto dozvedelo o odchode spoločnosti v pondelok, tak ako zvyšok verejnosti. Tento krok ich zaskočil aj preto, že dostupné dáta za posledné mesiace hovorili o plynulom náraste výroby závodu. Taktiež ich mrzí strata investora, s ktorým mali vybudované dobré vzťahy a snažili sa mu vyjsť v ústrety.

„Závodu sme napríklad zabezpečili a prispôsobili extra spoje v našej verejnej doprave, aby nadväzovali na ich pracovné zmeny a uľahčili tak jeho zamestnancom lepší prístup do zamestnania. Uvedomujeme si, že táto situácia vyvoláva mnoho otázok a obáv. V najbližších dňoch sa budeme snažiť o získanie podrobnejších informácií od spoločnosti a o ich zdieľanie s verejnosťou,“ dodal v príspevku primátor Oľha.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu