Nové parciálne trolejbusy, ktoré poputujú do Prešova, už odjazdili prvé skúšobné kilometre v Plzni


Foto: Nové parciálne trolejbusy, ktoré poputujú do Prešova, už odjazdili prvé skúšobné kilometre v Plzni Foto: Facebook/Plzeňské trolejbusy

Spoločnosť Škoda Electric dokončuje sériové trolejbusy typu 27 Tr pre Prešov. Po prvom trolejbuse, ktorý bol odovzdaný v decembri 2023, nasleduje ďalších päť vozov. Trolejbusy musí výrobca odovzdať najneskôr v prvej polovici tohto roka.

„Zaujímavosťou je, že oproti pôvodnej vysúťaženej cene nové trolejbusy zdraželi. V marci 2023 výrobca a prešovský dopravný podnik uzavreli dodatok, ktorý cenu pri každom vozidle zmenil z vyše 608-tisíc na viac ako 666-tisíc,“ uvádza facebooková stránka Plzeňské trolejbusy.

Výrobca navýšenie ceny zdôvodňuje nepredvídateľnými udalosťami, ako bola pandémia a súvisiace narušenie dodávateľských reťazcov, energetická kríza, rast cien materiálov a konflikt na Ukrajine. To všetko viedlo k tomu, že sa výrazne navýšili ceny komponentov používaných pri výrobe trolejbusov a v dôsledku toho aj celková predajná cena dodáva stránka v príspevku.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu