Rekonštrukcia mosta na ulici Lesík delostrelcov sa blíži: Chodník a cyklochodník na Rusínskej je uzatvorený


Foto: Rekonštrukcia mosta na ulici Lesík delostrelcov sa blíži: Chodník a cyklochodník na Rusínskej je uzatvorený Foto: Mesto Prešov

Od pondelka 4. marca 9:00 hod. je uzatvorený pravostranný cyklistický chodník a chodník pre peších na Rusínskej ulici v smere jazdy od Sekčova do centra mesta. Uzatvorenie súvisí s plánovanou rekonštrukciou mosta na ulici Lesík delostrelcov. Chodníky sú uzatvorené v úseku križovatky Rusínska – Hobby park po križovatku ulíc Rusínska – Východná – Lesík delostrelcov – Kuzmányho.

„Cyklisti a chodci budú od križovatky pri Hobby parku presmerovaní cez priechod pre cyklistov a chodcov na protismerný ľavostranný cyklistický chodník a chodník pre peších a následne po prejdení cez Východnú ulicu sa vrátia naspäť na svoju pôvodnú trasu, na cyklistický pruh a chodník pre peších na Kuzmányho ulici,“ uvádza mesto. 

Prístup k zastávke MHD Hobby park bude zachovaný, zábrana bude osadená až za zastávkou. Mesto prosí vodičov a ostatných účastníkov cestnej premávky, aby v úseku venovali zvýšenú pozornosť dočasnému značeniu a dodržiavali pravidlá cestnej premávky. Zároveň prosí cyklistov a chodcov, aby rešpektovali zákazové značky osadené v blízkosti priechodov pre cyklistov a chodcov.

„Na ceste I. triedy I/20 na Rusínskej ulici bude zároveň uzatvorený pravý odbočovací  pruh z Rusínskej ulice na ulicu Lesík delostrelcov. Prístup na ulicu Lesík delostrelcov bude dočasne možný z priameho jazdného pruhu z Rusínskej ulice na Kuzmányho ulicu,“ dodáva mesto na internetovej stránke.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu