V schátranej budove v okrese Poprad vybuchla plynová fľaša. Došlo k zraneniu dvoch osôb


Foto: V schátranej budove v okrese Poprad vybuchla plynová fľaša. Došlo k zraneniu dvoch osôb Foto: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj

V pondelok 4. marca došlo v Lučivnej na ulici Lesnej, okres Poprad, k výbuchu propán-butánovej fľaše v opustenej a schátranej budove obývanej bezdomovcami. Informuje o tom operačné stredisko Krajského riaditeľstva  HaZZ v Prešove. 

Pri výbuchu došlo k zraneniu dvoch osôb, utrpeli popáleniny druhého stupňa rúk a tváre. Zranení sú v starostlivosti posádky RZP. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Ako informuje RTVS, k výbuchu došlo v pivnici.

Druh s družkou, ktorí sa v pivnici nachádzali, plyn z propán-butánových fliaš používali na kúrenie a varenie. 51-ročná žena s popáleninami hlavy, krku a hornej končatiny a 54-ročný muž s popáleninami na viac než desiatich percentách tela boli transportovaní do popradskej nemocnice.

Plynári skontrolovali, či nedochádza k úniku plynu. Následne hasiči vytiahli z pivnice niekoľko plynových bômb. Príčina je v štádiu šetrenia. Dodáva to RTVS na internetovej stránke


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu