Prešovský mestský a krajský poslanec Rudolf Dupkala dostal za korupciu päť rokov väzenia


Foto: Prešovský mestský a krajský poslanec Rudolf Dupkala dostal za korupciu päť rokov väzenia Foto: Facebook/Rudo Dupkala

Prešovský mestský a krajský poslanec Rudolf Dupkala dostal za prijímanie úplatku päťročný nepodmienečný trest odňatia slobody. Najvyšší súd potvrdil skoršie rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Rozhodnutie je právoplatné. Informuje o tom Denník N.

Rudolf Dupkala nebol na utorkovom verejnom zasadnutí prítomný, neúčasť ospravedlnil zdravotným stavom. Najvyšší súd jeho odvolanie, rovnako ako odvolanie prokurátora proti rozsudku ŠTS z marca 2022 zamietol. Vykonané dôkazy sú podľa odvolacieho senátu dostatočné na preukázanie viny.

Dupkala podľa obžaloby žiadal od investora tréningovej ľadovej plochy v apríli 2018 úplatok 20-tisíc eur. Na rokovaní mestského zastupiteľstva mal za úplatok pri schvaľovaní finančného príspevku vo výške 600-tisíc eur hlasovať za návrh riešenia, ktorý bol predložený žiadateľom, teda daným investorom.

Ako dodáva Denník N, Dupkala na hlavnom pojednávaní ŠTS pripustil, že ho investor dvakrát požiadal o pomoc. Prvý raz sa mal prihovoriť, aby sa proti výstavbe haly neuskutočnila petícia a rovnako bol údajne oslovený s prosbou o pomoc pri výstavbe parkovacích miest. Odmieta, že by za to žiadal či prijal úplatok a cíti sa byť nevinný.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu