Odsúdený prešovský poslanec Rudolf Dupkala už nastúpil do výkonu trestu


Foto: Odsúdený prešovský poslanec Rudolf Dupkala už nastúpil do výkonu trestu Foto: Facebook

Dupkala je už za mrežami. Po tom, čo v deň právoplatného verdiktu nebolo jasné, kde sa nachádza, po ňom vyhlásili pátranie. V stredu večer napokon privolal políciu sám a odviedli ho do prešovskej väznice.

Po poslancovi mesta Prešov a PSK Rudolfovi Dupkalovi, ktorého Najvyšší súd právoplatne odsúdil za korupciu na päť rokov väzenia nepodmienečne s okamžitým nástupom, bolo Okresným riaditeľstvom Policajného zboru v Prešove vyhlásené pátranie.

Na utorkový súd sa totiž nedostavil a súhlasil akurát s konaním v jeho neprítomnosti s obhajcom Petrom Čurillom. Mal nastúpiť okamžite do výkonu trestu odňatia slobody, nebolo však jasné, kde sa v tom čase nachádza. Vraj bol práceneschopný a bol v zlom psychickom stave.

Dupkala, ktorý už prišiel o svoje poslanecké mandáty, sa nakoniec podľa overených zdrojov prihlásil polícii dobrovoľne. Podľa večerných zistení štábu TV Markíza po vyhlásení pátrania sám na seba zavolal policajnú hliadku. Tá za ním prišla do domu v prešovskej časti Cemjata, kde spísali záznam. Do ústavu na výkon trestu ho priviezli vo večerných hodinách.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu