Zomrela známa herečka a redaktorka spod Tatier Veronika Žoldáková


Foto: Zomrela známa herečka a redaktorka spod Tatier Veronika Žoldáková Foto: Mesto Svit, Podtatranské osvetové stredisko Poprad

V utorok 5. marca postihla podtatranský kraj smutná správa. Vo veku 67 rokov zomrela Veronika Žoldáková. Bola kultúrna referentka, redaktorka svitských novín a televízie, pracovníčka v Mestskom kultúrnom stredisku vo Svite, moderátorka, recitátorka, herečka, osobnosť mesta Svit. Okrem toho bola niekoľko rokov pracovníčka Osvetového strediska v Poprade a dlhé roky konferovala festival Zamagurské folklórne slávnosti.

„Usmievavá a príjemná dáma, ktorá svojou povahou a vystupovaním, smiechom vždy očarila. Svoj ľudský a umelecký talent priehrštiami rozdávala všetkým naokolo. Nikto v jej prítomnosti nebol dlho smutný,“ uvádza Podtatranské osvetové stredisko Poprad.

Posledná rozlúčka sa bude konať v sobotu 9. marca o 11:00 hod. Kremačná cirkevná a občianska rozlúčka sa uskutoční v rímskokatolíckom Kostole sv. Jozefa robotníka vo Svite. 

„V mene mesta Svit a v mene všetkých pracovníkov MsÚ, ktorí si na ňu spomínajú, vyslovujeme pozostalým hlbokú a úprimnú sústrasť,“ uvádza mesto Svit.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu