Novinky na stavbe Futbal Tatran Arény v Prešove: Stihne sa štadión postaviť do daného termínu?


Foto: Novinky na stavbe Futbal Tatran Arény v Prešove: Stihne sa štadión postaviť do daného termínu? Foto: Mesto Prešov

Vo štvrtok 29. februára sa konal 31. kontrolný deň na stavbe Futbal Tatran Arény v Prešove. Účastníci kontrolného dňa sa zaoberali pokrokom na stavebných prácach, dodržiavaním termínov výstavby a počiatočnými otázkami spojenými s funkčným využívaním štadióna.

Tento kontrolný deň sa od pravidelných každotýždenných líšil tým, že jeho účastníkmi boli navyše zástupcovia Slovenského futbalového zväzu (SFZ) z Bratislavy – generálny sekretár zväzu Peter Palenčík, členka Výkonného výboru SFZ Mária Berdisová, prvý viceprezident SFZ a predseda Východoslovenského furbalového zväzu v Košiciach Richard Havrilla.

„Hostia vyslovili spokojnosť s mierou rozostavanosti celého areálu. Cieľom ich pobytu nebolo rozoberať problémy, ktoré na stavbe ako takej sú. Pripomenuli však termíny, tým najbližšie najhlavnejším bude koniec júna, keď má Futbal Tatran Aréna, s.r.o. poskytnúť stanovisko k tomu, či sa štadión stihne postaviť,“ uvádza spoločnosť na sociálnej sieti. 


Termínom dokončenia štadióna je koniec februára 2025, celá stavba má byť odovzdaná do užívania. Štadión má byť podľa pôvodného plánu dejiskom troch zápasov majstrovstiev Európy v roku 2025. Pred nimi by mal byť odohraný ešte jeden prípravný zápas. Zástupcovia SFZ rokovali aj s vedením prešovskej mestskej samosprávy na pôde mestského úradu.

Ako dodáva spoločnosť v príspevku na sociálnej sieti, rozostavané sú obe časti areálu. V druhej, v ktorej sú podstatou tribúny B, C a D sú práce hotové na približne 60 percent. Na prvom stavebnom objekte (hlavná tribúna) má generálny dodávateľ stavebných prác v najbližšom období prikročiť k debneniu, armovaniu a betonáži stien, stĺpov a trámov už na štvrtom poslednom nadzemnom podlaží. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu