Čo sa chystá v centre Prešova? Neznáme stavenisko vyvoláva u obyvateľov otázky


Foto: Čo sa chystá v centre Prešova? Neznáme stavenisko vyvoláva u obyvateľov otázky Foto: Facebook/Skupina Prešov, Kam Čo

Obyvateľov Prešova zaujalo neznáme stavenisko v centre mesta vedľa OC Novum na ulici Jarkovej. Prešovčan v skupine Dopravné návrhy PO upozornil na to, že sa tam, na roky zanedbanom mieste, začala odkladaná výstavba. 

„Podľa dostupných informácii majiteľ pozemkov spustil výstavbu moderných bytových jednotiek. Jarková ulica tak bude nielen príťažlivejšia, ale do mesta sa nasťahujú noví ľudia, ktorí môžu centrum oživiť. Potreba tržnice tak bude ešte väčšia,“ uviedol v príspevku Prešovčan Tomas Burger.

Vizualizácia s pohľadom na Jarkovú ulicu. V pozadí Hotel Belier. Zrejme sa prinavráti aj zaniknutá Dobrianska ulica pri tržnici, píše Prešovčan Tomas Burger. Zdroj foto: Skupina Prešov

Nie všetci s výstavbou súhlasia

Pod príspevkom ohľadom výstavby sa spustila diskusia a nie všetci komentujúci s výstavbou súhlasia. Podľa niektorých by sa mesto nemalo takto zastavať ďalšími budovami a niektorí by radšej privítali tržnicu, ktorú tam podľa nich „treba ako soľ“.

Za novým projektom stojí inžiniersko-investorská kancelária Martinák, ktorá ho už má uverejnený na internetovej stránke. Podľa popisu viac informácií k projektu poskytne už čoskoro. Projekt na Jarkovej nájdete TU.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu