Hádzanári Tatrana Prešov získali už 25. Slovenský pohár. Sú rekordéri v počte víťazstiev


Foto: Hádzanári Tatrana Prešov získali už 25. Slovenský pohár. Sú rekordéri v počte víťazstiev Foto: Mesto Prešov

Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk 25. Slovenského pohára. Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrození rekordéri v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.

V tohtoročnom finále, ktoré sa hralo v Topoľčanoch, zdolali tím ŠKP Bratislava o päť gólov 24:19 (13:5). Prešovčania získali aj prémiu 1 200 eur a právo štartovať v budúcom ročníku Európskej ligy.

V prípade, že sa stanú majstrami, toto právo prechádza na porazeného finalistu, ktorý si za účasť v rozhodujúcom zápase príde na odmenu 700 eur. Obaja súperi sa stretnú aj v aprílovom úvodnom kole play-off Niké handball extraligy.

„Tatran v marci čakajú ešte dva pohárové zápasy. Tentoraz však vo štvrťfinále Európskeho pohára EHF proti maďarskému Ferencvárosu Budapešť. Najskôr sa, po reprezentačnej prestávke, predstavia zverenci trénera Pavla Jana v prvom stretnutí na palubovke súpera v sobotu 23. marca o 20:00 hod. v Budapešti. Domáca odveta je na programe o týždeň neskôr, v sobotu 30. marca o 18:00 hod. v Tatran handball aréne,“ uvádza mesto Prešov na internetovej stránke.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu