Nečakane zomrel talentovaný hudobník z Veľkej Lomnice. Zahral si aj v známom filme, kapela smúti


Foto: Nečakane zomrel talentovaný hudobník z Veľkej Lomnice. Zahral si aj v známom filme, kapela smúti Foto: Ilustračné/pixabay.com

Kapelu Lomnické čháve z Veľkej Lomnice postihla v pondelok 11. marca veľmi smutná správa. Nečakane zomrel člen kapely a talentovaný hudobník Ladislav Lacko. Zahral si v známom dokumentárnom filme Kapela, v ktorom stvárnil úlohu kontrabasistu. 

Film bol natočený v roku 2018, ide o voľné pokračovanie dokumentárneho filmu Všetky moje deti od rodáka z Prešova Ladislava Kaboša. Film zobrazuje zrod kapely v ťažkých sociálnych podmienkach rómskej osady na východnom Slovensku.

„Bol to vždy veselý chlap, vždy dobre naladený, málokto vedel vtipy rozprávať tak, ako vedel len on. Aj keď sa naše cesty rozišli, priateľstvá a kamarátske vzťahy zostali. Budeš chýbať nám, budeš chýbať svojej rodine, budeš chýbať všetkým,“ uviedla kapela v príspevku na sociálnej sieti. 


„Zahraj tam v nebi poriadny čardáš, kamarát, aby všetkým bolo veselo, aby všetci tancovali. Tak si ťa navždy budeme pamätať. Česť Tvojej pamiatke,“ dodali členovia kapely.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu