Chirurgovia v sninskej nemocnici začali využívať nové operačné metódy. Liečiť budú naďalej aj pomocou klasických


Foto: Chirurgovia v sninskej nemocnici začali využívať nové operačné metódy. Liečiť budú naďalej aj pomocou klasických Foto: ilustračné/pixabay.com

Nemocnica Snina začala využívať nové operačné metódy na chirurgicko-traumatologickom oddelení. Chirurgické operačné zákroky sa tak rozšírili o operáciu kŕčových žíl dolných končatín, ako aj a operáciu zlatej žily rádiofrekvenčnou metodikou RFA. Informovala o tom nemocnica na svojej internetovej stránke

„Ide o možné náhrady klasických operačných metód, ktoré v ponuke operačných výkonov ostávajú aj naďalej. Výhodou uvedených moderných techník je krátkodobá hospitalizácia, nízka pooperačná bolestivosť, nízka spotreba analgetík, skorší návrat do bežného života, lepší kozmetický efekt,“ priblížila Michaela Šalachová.  

Pribudla tiež estetická sklerotizácia metličkových a retikulárnych kŕčových žíl Etoxysklerolom a aplikácia autológnej plazmy do bolestivého miesta pri bolestiach kĺbov, zápaloch a degeneratívnych ochoreniach šliach a väzov. Plazma je odobraná z krvi pacienta tesne pred úkonom. Ide o možnú náhradu terapie kortikosteroidmi.

V oboch prípadoch uvedených nových metód je aplikácia realizovaná ambulantne. „Bližšie informácie získate cestou personálu chirurgicko-traumatologického oddelenia Nemocnice Snina,“ uviedla nemocnica.  



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu